• 16955
    benim transfer dedikodularından anladığım, 1 kanat, 1 orta saha, 1 ya da 2 bek transferi yaparak 2017/18 sezonuna gireceği oldu.

    sanırım, kanatlardan biri ve yedek rotasyonu eldeki oyuncularla, yani sinan gümüş, yasin öztekin, garry rodrigues isimleriyle kapatılmaya çalışılacak. bir de birkaç yorumcudan duyduğum, sürpriz genç bir kanat oyuncusunun bahsi geçmesi. gerçekliğini bilmem. wesley sneijder bir mucize olur da kalırsa, belhanda da kanat rotasyonunun bir parçası olabilir. ben nice'in bu sezon oynadığı bazı maçlarına denk geldiğimde, belhanda'yı, on numarasız bir 4 3 3 dizilişinde, orta üçlüde oynarken de izledim, ileri üçlünün sol kenarında oynarken de. merak ettiğim konulardan biri de budur. mesela, 4 2 3 1 dizilişinin orta ikilisinde selçuk inan kadar, ya da oğuzhan özyakup kadar oynayamaz mı, bu belhanda kardeşimiz? en azından, yanında cehennemi bir orta saha ile.

    orta sahada her ne hikmetse selçuk inan tahtaya yazılan ilk isim olduğu söyleniyor. allah akıl fikir versin. ama ben artık bu gerçekle yüzleştim. yani selçuk inan'ın ilk 11 olmasından bahsediyorum. dolayısıyla tempolu bir orta saha hayalim maalesef yarınlara, çok yarınlara kalıyor. neyse, bu durumda bir 6 numara transferi yapılacak gibi. gelgelelim rotasyonda orta sahada nicelik olarak azlık, buraya düşük profilli bir oyuncunun daha katılabileceği ihtimalini güçlendiriyor. düşük profilli dedim ama en az yıllık 2 milyon gaymesi var, orası net.

    beklerin durumu karışık. sol bek transferi el mecbur gibi bir şey. kim alınacak hiçbir fikrim yok. sağ bekte, bana sorarsanız martin linnes orayı kotarabilir. oraya alınacak bir oyuncu yerine stopere bir isim düşünülmesinin daha iyi olabileceğini düşünenlerdenim. ha... sağ beke alacağımız adamın maliyetiyle stopere alacağımız adamın maliyeti bir olur mu bilemem. zaten çöp transfer yapacaksak da hiç yapmayalım. mesela ikinci bir cavanda alacaksak, transfer falan yapmayalım.

    stoperde bence, nicelik var nitelik yok. bu fazlalıkta bir stoper beklemek de bizim çaresizliğimiz olur sanırım. elde olan stoperler görünürde, maicon, serdar aziz, ahmet çalık, semih kaya, koray günter gibi isimler. maicon on numara transfer. yeri garanti. yanındaki adam kim olacak? ne zamandır oynamayan sakat kardeşimiz serdar aziz mi? ne zamandır oynamayan yine sakat ve güya genç ve gelişime açık, bir türlü oynadığın şahitlik edemediğimiz koray günter kardeşimiz mi? yoksa müthiş evladımız bir yabancı olmalı semih kaya kardeşimiz mi? yine bu adamlar içinde en kıyağı, en bir bakalım denilebilecek olan ahmet çalık. ama hangisi martin linnes'ten daha güven veriyor o tartışmalı. ha, belki benim hüsnü kuruntumdur, martin linnes'in de bu isimlerden aşağı kalır yanı yoktur. onu bilemem.

    bence, yönetim kafasını duvarlara vuruyordur. en azından öyle umuyorum. neden peki? düşünsenize maicon'u 7+1 milyon avro bonservis ve yıllık 2.2 milyon avro maaş ile anlaşıyorsunuz. eğer serdar aziz'e 4.5 milyon avro bonservis ve yıllık 2 milyon avro maaş ile ahmet çalık'a 2.5 milyon avro bonservis ve yıllık 900 bin avro maaş vermeseydiniz, belki de şimdi francesco acerbi'yi kadroya katabilirdiniz. acerbi-maicon stoper ikilisi de "uff!" bir ikili. neyse, bunlar farazi hayallenmeler. şöyle olsaydı, böyle olsaydı, mallık yapılmasaydı, kefil olunmasaydı, falan filan... fazla şey etmemek lazım, #yönetimistifa deyip heyheylenmek iyidir.

    sonuç olarak ilk 11 nezdinde ortaya şöyle bir şey çıkıyor -tabii ki benim çıkarımsadığım, tahminim. istediğimse hiç değil-:
    -----------------------------gomis-------------------------

    kanat---------------------belhanda-----------------kanat (kanatlarda: yasin, sinan, garry + 1 transfer)

    -----------------transfer--------------selçuk--------------

    transfer----------stoper------------maicon------transfer (stoper: serdar aziz, semih kaya, ahmet çalık isimlerinden biri)

    ---------------------------muslera-------------------------

    bu ilk 11'in içime sindiğini söylersem yalan söylemiş olurum. iki sebepten, orta sahada selçuk inan tercihi ile stoper tercihi.
    inşallah ben medyada çıkan haberleri yanlış yorumluyorumdur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın