• 16940
    şahsi görüşüm bir anda 85 tane futbolcu alamayacağımızdan, 2017-18 transfer sezonu sonuna kadar (ağustos sonu) iki orta saha bir tane kanat transfer edip transferi kapamamız gerektiğidir. eğer kelepir sayılabilecek bir bek de bulursak tadından yenmez. ancak yapılanma zamana yayılan bir süreç olmalıdır; bir anda 85 transfer yapmak yerine, kanayan bölgelere adam alır, soru işareti olan bölgelerin performansını bu adamlarla oynadıktan sonra değerlendirirsiniz. bu noktada şahsi görüşüm, iyi bir orta saha hattı ile dominant bir kanat alınması halinde carole ve linnes ikilisinin sırıtmayacak bir performans çizebilecekleri yönündedir.

    genel olarak baktığımızda temel sorunumuzun, etmeyecek adamlara olmayacak paralar vermemiz ve bu nedenle hareket imkanımızın kısıtlanması kaynaklı olduğunu görüyoruz.

    cenk-eray 1.2 m euro, semih 1.8 m euro, de jong 2.5 m euro, eren 2 m euro, yasin 1.2 (zamlı 2.2) m euro, donk 1.5 m euro, cavanda 850 bin euro. bonuslarla birlikte yıllık 12 milyon euroyu çöpe atıyoruz. bunlar kapak atmacı tayfa, çalışmayan veya kalitesi çalışsa da olmayacak adamlar.

    çöpler içinde tolga ve serdar ikilisini de sayabiliriz ama bu adamlardan serdar 2020'ye kadar kalacağı, tolga ise çalışıp biraz kendini geliştirirse rotasyonda iş yapabileceği için daha az çöp. bu ikiliye yıllık 2 m euro değil de 1 m euro versek çöp demezdik. bir de çıban başı çöp selçuk var ki devre arasında çin'e itelenmediği sürece elimizde kalacak 3.5 m euro maliyeti ile. o yüzden reel konuşup gidebilecek adamlar üzerinden 12 m euro sokağa atılıyor dedim

    şimdi basit bir şey anlatayım; daha önce farklı başlıklarda anlattım ama bir kere daha açıklayayım. maçı izlerken, skora enfeksli değil de futbol odaklı izlediğinizde benim çöp diye yazdığım adamların temel sorunu +/- efficiency ratinglerinin düşük olması.

    cenk eray ikilisi zaten oynarlarsa kupa maçlarında oynuyorlar. onda da sakat oluyorlar ve gerçekten işe yarar bir performansları yok. kalede cenk veya eray'ın olması ile 17 yaşındaki x bir çocuk olması arasında hiçbir güven farkı yok bende. hatta 17 yaşındaki çocuğun hatalarının affı mümkün.

    semih kafa yapısı ve özel yaşantısı nedeniyle olmayacak bir topçu. uzun uzun anlatmaya gerek yok.

    de jong ve donk ikilisi oyun temposu ve hırs olarak zaten olmayacak.

    eren kumaşı olan ancak gamsız ve huzursuz bir adam. ligde dominant pivot forvet olabileceği bir takıma gelmesine rağmen antrenmandan kaçacak yer aradığını herkes (leverkusen'deki hocası bile) söylüyor.

    yasin zaman zaman katkı verse ve iyi oynasa da amele futbolcu sınıfından çıktığı dakika çöp oğlu çöp bir adam. götü kalktığı anda sıçan, sonra eziklendiğinde oyunu düzelen saçma bir topçu.

    şimdi bu 12 m euroluk 8 çöp yerine 4 adet 2.5 m euroluk adam alıp 4 adet altyapıdan çocuk koysak, en az +12 puan alabiliriz her sene ligde ve üstüne inşa edilebilecek bir omurgamız olur.

    bu konseptte de muhtemel orta daha ve kanat transferlerine değineyim; beni heyecanlandıran isimler, dikine penetre özelliği olan lemina ve imbula. asamoah da heyecanlandırıyor ancak gerek quakerboy'un kendisi hakkında açıklamaları, gerek ise bütün premier ligin alex sandro için bastırması juventus'un back up olarak kendisini tutmak isteyeceği kanaatini oluşmasına sebep oluyor. vainqueur ise kalite olarak iyi olmasına rağmen zaman zaman temposuz oyun oynayabiliyor.

    yine kanat transferi adayları kono ve feghouli ligin tozunu attırabilecek adamlar.

    uzun zamandır bu kadar "doğru" alternatifli bir transfer dönemi geçirmiyorduk; dolayısıyla lemina imbula ve kanat transferi olacaksa ağustos sonuna kadar bekleyebilirim. aceleci olmaya gerek yok, bu adamların katılacağı hazırlık kampları da bizden kötü olmayacaktır zaten.

    10 gün sonra avrupa kupası maçına çıkacak olmamıza rağmen orta saha transferi tamamlanmamış diye paniğe gerek yok; şüphesiz her rakibe saygı göstermeliyiz ancak mevcut orta sahaların da eşek değillerse kafalarını toplayıp gruplara kalmamızı sağlayacak düzeyde bir performans göstermeleri lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın