resim
Igor Tudor
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:46
Uyruk:Hırvatistan
  • 2271
    igor tudor'un futbolcuya dayalı düzeni yıktığını, tempolu bir takım oluşturmaya çalıştığını ve kendisinden umutlu olduklarını bu nedenle de desteklemek gerektiğini ileri sürenlere saygı duymak gerekir. argümanları ortada ve fikir beyan ediyorlar. yanılsalar bile çok önemli değil çünkü herkes yanılabilir.

    benim düşüncelerim ise çok açık.

    1-bruma'yı göndermesi ya da gönderilmesine izin vermesi. (çünkü bir td istemedikçe yönetim bir futbolcuyu gönderemez. tudor daha geldiği ilk hafta bruma'yı rize'ye götürmeyerek köprüleri atmış ve rize'de iki puan bırakarak şampiyonluk ümitlerimizi yok etmişti)

    2-sneijder ile ilgili tutumu ve başakşehir maçında podolski ile birlikte kesmesi, orta sahayı selçuk ve josue'ye teslim ederek 60 dakikada üçlük olmamıza neden olması dolayısıyla takım kurgusu olarak yetersiz olması.

    3-alanya maçında sneijder'i 65. dakikada oyundan alıp rakibin ekmeğine yağ sürerek maçı zora sokması ve kendi deyimiyle acı çekmemize sebep olması, yani oyunu okuyamaması.

    4-paoklu futbolcuları bir yenilgi sonrası otele hapsetmesi, yani öfkesini kontrol edememesi.

    5-açıkça beyan etmese de sneijder'i göndererek yerine belhanda'yı on numara pozisyonunda düşünmesi, sneijder'e dayalı oyunun pas akışını yavaşlattığı gibi bir bahaneye sığınması.

    6-bu güne kadar çalıştırdığı h. split ve paok'ta başarılı olamaması ve her iki takımdan da sorunlu ayrılması vs.

    işte bunlar ve benzeri nedenlerle igor tudor'un galatasaray'ı başarıya taşıyamayacağı kanaatindeyim. takıma kondisyon yüklemek istemesine bir itirazım yok ama sırf kondisyon başarıyı getirmez.

    futbol kulüplerinde karar vermek satranç'taki hamleler gibidir. yanlış kararların pardonu yoktur. geri alması yoktur. o nedenle diyorum ki sneijder'i göndermek takımın futbol aklını yarıya düşürmek demek. üstelik bu sezon milli takım motivasyonu ile oynayacak. hiç olmazsa yönetim bu konuda insiyatif alarak ağustos sonuna kadar sneijder'e sabrederek ve olacakları görerek karar vermesi galatasaray için elzemdir.

    sneijder'in son senesi gönderip yıllık ücretinden kurtulmak ve alabildiğimiz kadar da bonservis bedeli almak gerektiği düşüncesine katılmıyorum. çünkü uefa kupasında gruptan çıkmak hatta finale gidip kupayı almayı hedefleyen bir takımda sneijder gibi bir yıldıza ihtiyaç var. hagi'nin dediği gibi "yıldız futbolcular birincilik ile üçüncülük arasındaki farktır"

    üstelik ligde şampiyon olup cl'e gitmemiz halinde alınacak para da ortada.

    sonuç olarak ben sneijder'in takımda tutulması gerektiğini, bunun şampiyonluk yarışı, uefa kupası ve gomis gibi futbolcuların verimi açısından bize büyük avantaj sağlayacağını düşünüyorum. aksi halde yani sneijder'i göndermemiz halinde şampiyonluğa ve uefa kupasına şimdiden el sallayacağımız kanaatindeyim ve bu bana acı veriyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın