resim
Igor Tudor
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:46
Uyruk:Hırvatistan
  • 2270
    1- geçtiğimiz sezon takıma geldiği anda takımın çehresini değiştirmesini beklemek bana göre hayalcilikti. o zaman da söylendi, söyledik, conte de o durumdaki takıma gelse 3-5 puan fazla alırdı belki. kendisine bunun için getirilen eleştirileri doğru bulmuyorum.
    2- 3'lü denedi olmadı 4'lüye döndü diye eleştirildi. adam denedi en azından. uğur karakullukçu'nun bir yorumu vardı bununla ilgili. "sanki gs 4'lü defansı çok iyi oynuyordu da 3'lüye dönünce çok kötü oynamaya başladı" diye, katılıyorum. zaten çok bir şey değişmediğini görünce de tekrar eski düzene geçti. bu da adam bildiğini okuyor, inatçı gibi söylemleri bence boşa çıkarıyor.
    3- kadro seçimleri. neden selçuk, semih vb. gibi eleştirilere gelirsek. tekrar ediyorum bence o dönem çok sağlıklı bir dönem değildi. zaten seçenekler sınırlıydı. o yüzden çok ağır eleştiriler getirmek doğru olmaz. tudor kendi de diyor "dışarıdan göründüğünden çok farklıydı. o kısa sürede kitap yazacak kadar şey öğrendim". belli ki meseleler çok derindi; ki öyleydi. dahası sezon sonu bitince "bazı konularda politik davranmak zorundaydım" diyerek pek çok şeyin farkında olduğunu söylüyordu.
    4- ve bana göre desteği hak etmesinin en büyük nedeni. ben o zaman "sezon bitince görelim. kendi kadrosunu mu kuracak yoksa yerlilerle devam mı edecek" diyordum. hatta çoğu kişi takımı komisyon transferleriyle ,yerlilerle, hırvat oyuncularla dolduracak diyordu. benim gibi düşünenlerin yüzünü kara çıkarmadı. adam bildiğin alınabilecek en doğru oyunculara yönelmiş. bunun aksini ikna etmek de art niyet olur. ödenen bedeller hariç çoğumuzun beğendiği, nokta atışı oyuncular hepsi, alınanlar da, ismi geçenler de. ha bu oyuncuları dursun başka'a aldırmak da bence bir meziyet. adam demek ki ikna kabiliyeti yüksek ve ne yapmak istediği konusunda kararlı.
    5- çok genç gs kaldıramaz diye de eleştirildi. ilk basın toplantısını dinlesin o arkadaşlar. "tecrübe tabii ki önemli ama bilgili bir teknik adam mı yoksa yaşlı bir teknik adam mı?" diye soruyordu tudor. bir de anlamadım denizli gibi, allah rahmet eylesin aragones gibi içi geçmiş bir teknik adam mı istiyorsunuz? avrupa'daki büyük takımların, orta çaplı proje takımlarının başındaki teknik adamlara bir bakın bakalım. bu tarz yaşlı adamlar mı var yoksa tudor gibi genç ve öğrenmeye açık isimler mi?
    6- şimdi her şeyi toplarsak tabii ki daha görmemiz gereken şeyler olacak. başlıca soru bu kadroyu nasıl idare edecek? şimdi asıl testi bu tudor'un. hataları da elbet olacak, her teknik adam gibi. ama bence bu ana kadarki kısımda eleştiriden çok desteği hak ediyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın