resim
Dursun Aydın Özbek
Görev:Başkan
Takım:Galatasaray
Yaş:75
Uyruk:Türkiye
  • 4320
    doğru kişiler oldukça para harcamakta mesele yok. misal ibrahimoviç'e 10 milyon euro yıllık verirsin, drogba veya sneijder için 8 milyon euro bonservis veya yıllık 5-6 milyon euro ücret verirsin ama gidip dünya futbolunda esamesi okunmayan, çokta ümit bağlanmayan birisine 10 milyon bonservis, 4 milyon euro yıllık ücret vermezsin.

    taraftar geleceğe bakmaz ana bakar. anın verdiği haz duygusuna bakar. transfer yapıldı mı mutlu olur, şampiyon olmuş gibi sevinir oysa yönetici olarak görevin; sokakta bulmadığın o kadar parayı kullanıyorsan, harcıyorsan takımı da şampiyon yapacak, önündeki engelleri kaldıracak düzeni kurmaktır. şimdi bakıyoruz tek tek. demirören ve hakem sorunu bitti mi? son senelerde çifte standartta rekor kırıldı, bjk hakemler sayesinde şampiyon yapıldı desek yeridir. buna karşı bir önlem alındı mı? alınmadı, hatta demirören, hakemlerden çok memnunum aynen böyle devam etsin diye talimatta bulundu. bu arada yeni nesil yetiştirilen hakemlerin alayı bjk veya fb'li hiç farkında mısınız sayın yöneticiler, hatta trabzonspor'u tutan hakem sayısı bile galatasaray'dan fazla. o hale getirildi mhk. bunları hakemler bizi tutsunlar diye demiyorum, adaletsizliliğin geldiği durumu göstermek için söylüyorum. ligin ilk haftalarında takımlar yarışta tutuluyor ama ilerleyen haftalarda hakemler görevlerini icra etmeye başlıyorlar tek tek. talimatları uyguluyorlar, şampiyon yapacakları takım lehine, yapmayacakları takım aleyhine düdüklerini öttürüyorlar. neyse almayın önlem aynen devam etsin.

    diğer konu medyada azınlık oluşumuz. futbolda en büyük taraftar kitlesine sahibiz ama medyada azınlığız. bu ne perhiz ne lahana turşusu. bakın basketbolda fenerbahçe herşeye hakim. federasyon, basket medyası, hakemler herşey ellerinde. peki medyada niye azınlığız? hiç mi yeni nesil gazeteci yetişmiyor galatasaraylı olarak. hiç mi bunlar gazetelere sokulamıyor. madem medya patronları izin vermiyor, o vakit medya patronu olabilecek isimlere niye ulaşılamıyor? dar bir alana hapsolunduğu için olmasın sakın.

    şayet futbolcularınızı korumazsanız, onları yalnız bırakırsanız onlara ulaşacak gruplar olur, onların performasını sürekli düşürürür. futbolcularımızla kulüp arasında sağlıklı bir ilişki var mı, onları koruyabiliyor muyuz dış etkenlerden? peki ya yabancı teknik direktörler türkiye'de şampiyon yapılmıyor uzun süredir. buna karşın biz hem profil olarak düşük hemde yabancı teknik direktörlerle devam ediyoruz 2 sezondur. bu sezonda şampiyonluk gelmezse, transfer edilen futbolcularımız mundar edilirse önümüzdeki 10 sene yönetime kim gelirse gelsin büyük bir sıkıntıyla karşı karşıya geleceğiz. hiç sayın dursun aydın özbek bunları düşünüyor mu?
App Store'dan indirin Google Play'den alın