resim
Igor Tudor
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:46
Uyruk:Hırvatistan
  • 2262
    öncelikle tudor'un bruma'nın arkasından neler konuştuğunu artık biliyoruz. onun bruma hakkında söyledikleri konusunda haklıdır ya da haklı değildirden ziyade bruma'yı idare edemeyişi beni ilgilendiriyor. tudor'un tecrübesiz, katı tavırlı ve inatçı yapısı belli ki yıldız yönetiminde sorunlara sebep oluyor. her şeyden önce galatasaray'ın yıldız yönetmeyi bilen, onların şımarık davranışlarını tolere etmeyi bilen, onları kazanmayı amaçlayan bir yabancı teknik direktöre sahip olması idealdir. tıpkı sergen'i kazanan lucescu ve 5 forvetle oynamayı bilen gerets gibi. sakız çiğniyor diye misimovic'le bozuşan hagi, geldiği gibi lincoln'le hemen papaz olan bülent korkmaz galatasaray'ın ideal teknik direktörü olamaz.

    quakerboy'un çok da kanıtsız biçimde belirttiği tudor sneijder'in gitmesini istemedi şeklindeki ifadesi sneijder'le tudor'un arasında sorunların olmadığı anlamına gelmiyor. de jong'la yakın olan sneijder'in kadro dışı kalmaması bence tamamen sneijder'in itibarından kaynaklanıyor. tudor da dahil olmak üzere kimse sneijder'in üstünü çizme gücüne şimdilik sahip değil. kimse o kadar da aptal değil.

    ve bu durum sneijder'in ancak mobbing uygulanarak kendi isteğiyle gitmesi anlamına geliyor. yapılmak istenen de şu:
    1- basında gitmek istiyor diye haber yaptır.
    2- basında hep yüksek maliyetinden bahseden haberler yaptır.
    3- belhanda gibi yerine adam bulduk zaten, o kadar da vazgeçilmez değilsin mesajını ver.
    4- sene sonu ne yapsan da sözleşmen uzatılmayacak intibasını oluştur.
    5- de jong kadar, hatta ondan daha beter faydasız adamlar varken sadece sneijder'in vatandaşı ve arkadaşı olan nigel de jong'u kadro dışı bırak.
    6- tudor ve sneijder mevzusunu sürekli kaşı. tudor'un ağzına "sneijder oyunu yavaşlatıyor" gibi komik cümleler koydur.
    gibi gibi...

    son olarak tudor'u bu krizde baş aktör görüp hakkında ağır şeyler yazan arkadaşları ben de kınıyorum. sneijder hakkında çıkan son kesin gitti haberleri tamamen taraftarın nabzını ölçmeye yönelikti. ve yönetim tarafından basındaki nevzat dindar gibi tetikçilere bu yaptırıldı. tudor'un bundan hiçbir şekilde haberi yoktu. ama bu demek değil ki tudor sneijder'e bayılıyor. aralarında ciddi iletişim sorunları olduğunu düşünüyorum ve tıpkı bruma gibi sneijder gidinceye kadar da tudor konuşmayacaktır. bir daha belirteyim, tudor haklıdır ya da değildirden ziyade tudor'un yıldız yönetimindeki beceriksizliği beni endişelendiriyor.

    edit: "quakerboy'un çok da kanıtsız biçimde belirttiği" ifadesinden rahatsız olanlar olmuş. burada onun hakkında yalan söylüyor ya da atıyor gibi bir ifadede bulunmadım. ama yazdığı şuydu ki bunun kesinlik taşıyan objektif bilgi olduğunu düşünmemem normal: "bir sezon daha kalacağını düşünüyorum. tudor kalmasını istiyor. istediği teklifi de almış değil." bu ifadeyi sorguladım diye bana başka takımlısın herhalde diyen kafalar var. teessüf ederim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın