• 683
    ilişkilerimiz iyiden ziyade biraz garip sanki. düşündüm de, bu adamlarla ne zaman eşleşsek acayip olaylar oluyor. işin garibi bu acayip olaylar da hep istanbul'daki maçlara denk geliyor.

    juve'yle bugüne kadar 1998-99, 2003-04, 2012-13 sezonlarında olmak üzere 3 kere eşleştik, 3'ü de şampiyonlar ligi ilk gruplarındaydı.

    99'da eşleştiğimizde, -burak akdiş faciasının olduğu sezon- bebek katili krizi nedeniyle italyanlar türkiye'ye gelmek istememişti. gelirsin, gelmezsin sürüncemesi ardından 1 hafta sonra maç günü gelip gitmişler ve istanbul'dan hayati önem taşıyan 1 puan alarak ayrılmışlardı. eğer o maçı kazanmış olsaydık muhtemelen tarihimizde ilk kez şampiyonlar ligi gruplarından çıkacak ve doğruca çeyrek finale yükselecektik.

    6 yıl sonra yine gruplarda eşleştik. italyanlar bu kez de el kaide'nin söz konusu yılın kasım ayındaki eylemleri yüzünden gelmek istememiş, bu isteği de dikkate alan uefa maçı almanya'da oynatmıştı. bu maçla beraber tarihimizde ilk kez juve'yi yenmeyi başarmıştık ama gruptan çıkan -hem de lider olarak- yine italyanlardı.

    ardından 10 yıl sonra, 2013-2014 sezonunda karşımıza çıktılar. bu kez bir terör olayı yoktu ama bu kez de hava yaptı yapacağını. iki gün sürecek olan bir maça çıktık juve'yle ve karlı kaplı çamur bir zeminde muhteşem bir galibiyetle tarihimizde ilk kez italyanları kupanın dışına ittik. sanırım kulüp tarihimizde iki gün sürmüş olan başka bir maçımız yoktur. hakeza italyanların da öyle. *

    bakalım bir sonraki eşleşmede hangi gariplik ya da gariplikler olacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın