resim
Wesley Sneijder
Görev:Stratejik Danışman
Takım:-
Yaş:40
Uyruk:Hollanda
  • 13740
    sneijder geldiğinde işleyen bir sistem yoktu. burak ve umut gibi topun ayağına gelmesini bekleyen iki forvetin aynı anda ilk 11 başlaması sebebiyle her maç kanser oluyorduk. elmander sürekli sakatlanıyordu, engin baytar'ın cezası sebebiyle topu hücuma taşıyan oyuncu sıkıntımız da vardı. ligdeki performansımız gayet vasattı, ancak sağolsun aykut reyis fenerbahçe'yi rezil hallere soktuğu için devre arasına lider girebilmiştik. hatta fener o kadar kötüydü ki bir ara antalyaspor bile onları geçip ikinciliğe kurulmuştu. samet aybaba'lı beşiktaş'tan zaten bahsetmeye gerek görmüyorum. kısacası ligde iyi falan oynamıyorduk.

    şampiyonlar ligi'ne gelirsek, braga ve cluj'u altımıza alıp ikinci olmamız elbette bir başarı, bunda burak yılmaz'ı olağanüstü geliştiren fatih terim'in katkısı inkar edilemez ama ortada ahım şahım bir oyun falan yoktu. öyle olsa iç sahada braga'ya karşı pozisyon bulamadan 0-2 mağlup olmazdık. 2012-13 sezonunda galatasaray'ın oyun kalitesinin mart ayındaki schalke ve kayserispor maçlarına kadar bir türlü istenilen seviyeye çıkamadığını maçları izleyen herkes hatırlayacaktır. oyun kalitesindeki değişimi sağlayan şey de umut'un yerine drogba'nın ve amrabat'ın yerine sneijder'in monte edilmesiydi.

    ayrıca transferler maliyetinden bağımsız olarak değerlendirilemez. tadic hollanda ligi'nde iyi istatistikler yapmış ama türkiye'de ne kadar gelişeceği ciddi bir soru işareti. tadic'i altı ay önce 5.5 milyon euro'ya alan twente sana 7'den 8'den aşağı satmaz (1.5 sene sonra 14 milyon euro'ya sattılar). e aynı paraya sneijder gibi world class bir adamı alabileceksen tercihini sneijder'den yana yapmak çok da mantıksız bir iş değil.

    kaldı ki amrabat gibi bir dar alanda oynama özürlüsünü ısrarla isteyen bir teknik direktörün transfer gurusu olmadığı da apaçık bir gerçek. ben de başkan olsaydım ben de terim'in tavsiyelerini fazla dinlemezdim doğrusu. yanlış hatırlamıyorsam tadic'ten önce istediği adam da kaka'ydı. allah korudu da kaka'yı almak gibi bir hata yapmadık neyse ki.
App Store'dan indirin Google Play'den alın