• 54
    kendinize şunu sormadan cevap bulamayacağınız ve algıya yenik düşüp "evet çok maaş alıyor, gitmesi doğru karar olur" diyeceğiniz operasyon.

    soru şu; "eğer hakemler galatasaray'ın puanlarını çalmasaydı, adil bir lig olsaydı ve sneijder bu yaptığı asistlerle takımı şampiyon yapmış olsaydı yine gitmesini mi isterdik yoksa baştacı mı yapardık?"

    bakın, şu anda taraftar ikiye bölünmüş durumda. yarısına göre sneijder'i gönderecekleri asalım, yarısına göre sneijder'i asalım. bu ayrımı önce bir yapmak lazım, iki tarafın da kendine göre haklı nedenleri olabilir ancak mantığı dinlemek önemli.

    gurrpegi yazmış (bkz: #2183055) numaralı entry'sinde. sosa'yı bugün halen bize önersinler bizimkiler alır. biz istemeyiz de alırlar, bu gerçek. eee? nerede kaldı hani küçük takıma karşı oynamış mantığı? beşiktaş şampiyon olup da sosa gidince küfür kıyamet sövdüler fikret orman'a. talisca gelince sustular, hatırlamıyor musunuz? talisca'nın performansına rağmen beşiktaş şampiyon olamasaydı (ki az kaldı olamıyordu) fikret orman'ı dolmabahçe'de bazı bölgelerinden asarlardı bu kimyasal formülü c6h5ch3 olan akıcı madde kullanıcısı arkadaşlar, yalan mı?

    diyeceksiniz ki bu entry'yi okuyan ve gitmesini savunanlar "e şampiyon yapsaydı o zaman?" değil mi? ya arkadaşlar kendinizde misiniz? lütfen... ramazan günü diye oruç tutuyorsunuz da başınıza mı vurdu yapmayın etmeyin! nba tarihinin en önemli oyuncularından birisi kobe bryant değil mi? hah, o kobe bryant kaç senelik kariyerinde kaç tane şampiyonluk yaşadı biliyor musun? hem de lakers gibi bir organizasyonla. hadi futboldan örnek verelim, messi bu sene barcelona'yı şampiyon yapamadı diye satsın mı barcelona? pogba 100 milyon euro'ya alınmasına rağmen united ilk 5'te bitiremedi ligi, pogba 1 euro etmezmiş diyebilir misin? yahu, hagi. hagi hagi, bizim hagi. 2000 - 2001 sezonunda şampiyon olamadı. hagi ya! dünyada hagi'den büyük gelmiş herhangi bir futbolcu yok bizim için değil mi? hah bu hagi, 4 sene domine ettiği türkiye liginde şampiyon olamadı. hatırladın? hah, assa mıydık kesse miydik hagi'yi? ne dersiniz?

    şunu da düşünmek lazım, gitti diyelim. kim gelecek yerine? belhanda. kim abi belhanda? ne yapmış wesley sneijder kadar? ya ukrayna liginde tutunamamış, schalke kiralamış olmamış, nice kiralamış 31 maçta 3 gol 7 asist ligde, 5 maçta 0 istatistik avrupa liginde. diğer alternatife baksak, nasri diyordu bugün başka bir gazete. hadi belhanda'dan iyi diyelim de wesley sneijder kadar verimli olabilir mi? hele bir de ilk senesinde, lige alışmadan. bilemezsin.

    bu yazdıklarıma bakarak "gitmesin" demek daha mantıklı. gitsin diyenlere "neden gitsin?" diye sorduğumda aldığım cevap hep aynı. "4 milyon euro alıyor, küçük maçların dışında yattı, göbek yaptı" vs. para sorunsa selçuk da neredeyse aynı paraya mal oluyor bize, yada hadi selçuk demeyelim semih - serdar ikilisi (ki birisi 5.5 maç oynadı, diğeri bu sezonki başarısızlığın esas sorumlularından) totalde 4 milyon euro alıyorlar. cavanda diye bir adam var takımda, tolga ciğerci voleybol oynuyor, yasin öztekin zam istiyor, eren derdiyok'u aldık ne verdiği belirsiz. maliyeti düşürmek mi istiyorsun? bunu yıldız oyuncudan yaparak başlamazsın, önce verim vermeyenler bedel ödeyecek. bir futbolcu hem verim versin, hem bu yetersiz kadroya bir şekilde top oynatsın futbol zekası olarak hem de "4 alıyor gitsin" denilmez.

    hani sabri gidince bazı arkadaşlarda bir "vefa" konusu açıldıya, vefa duyulacaksa son dönemde birilerine 3 tane isim var benim gördüğüm. birincisi zaten muslera, halen "bırakın ben gideyim" demediği için eline ayağına kapanmak lazım. bir diğeri hakan balta. yıllardır hiç sesini çıkarmadı, gel dedin geldi oyna dedin oynadı ha elinden geldiği kadar oynadı ama oynadı. hiç olmadığı bir yetenekmiş de oynamadığı zaman kendisine haksızlık yapılıyormuş gibi basın aracılığıyla hocanın, takım arkadaşlarının arkasına dolanmadı bazıları gibi. 3. isim de wesley olur. bu adam sahada değilken sen geçen sene süratli kanat oyuncusu olan ptt 1.lig takımı futbolu oynarsan şampiyon olamazsın. ha bu adam sahada olmaz, olmadığında daha iyi oynarsın amenna tamam gitsin evet bu şekilde bakılırsa aldığı para fazla olur. ama senin elinde kalan tek yaratıcı adam şu anda wesley sneijder.

    gitsin diyen de desin, eyvallah. ama sadece bu algı operasyonuna kanarak demesin, kendi doğrularını belirlesin ve söyleyerek desin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın