• 16841
    arkadaşlar 2013-2014 sezonundan itibaren kadromuza transfer edilen yabancı oyuncular sırasıyla şu şekilde:
    (yabancı sınırı olduğundan dolayı yerli futbolcuların yazılmasına gerek duymadım.)

    aurélien chedjou
    bruma
    alex telles
    izet hajrovic
    burdisso
    lucas ontivero
    blerim dzemaili
    goran pandev
    lukas podolski
    ryan donk
    martin linnes
    kevin großkreutz
    lionel carole
    jason denayer
    jose rodriguez
    josue
    luis cavanda
    de jong
    kolbeinn sigthórsson
    garry rodrigues

    bu yazdıklarımdan kaç tanesi verimli oldu? bruma, telles, podolski, linnes, denayer, garry.
    yani 20 transferden 6'sı verimli oluyor. verimli listesine aldıklarım da öyle ribery efekt falan yaratmıyor bir de o var.
    %30 transfer verimi.
    yerli futbolcuları da genel hesaba katarsak herhalde bu sayı %10'lara düşer.

    bu listede genç futbolcu alınmış, yaşlı-tecrübelisi alınmış, isimlisi isimsizi alınmış, bonservislisi bonservissizi alınmış, neredeyse her çeşit transfer denenmiş.

    bruma- telles- linnes- denayer faydalı olmuş ancak şampiyon yapamamışlar.
    dolayısıyla biraz daha tecrübeli ancak maliyetli oyuncularsa faydanın da ötesinde şampiyon yapmış. elmader- ujfa- melo- drogba- sneijder- eboue vb.
    şimdi transfer gündemimizde gomis, belhanda, clichy gibi isimler var ve muhtemelen bu üçü alınacak.
    görüyorum ki rezil diyenler var, yaşlı diyenler var, maliyetli diyenler var.

    sen istediğin kadar genç, potansiyelli oyuncu al şampiyon olamazsan gümlersin. bu yaşlı- genç dengesini iyi kurmak lazım.
    en az 5 tane tecrübeli oyuncun, onların arasında da genç oyuncuların olmalı. ama biz ne yapıyoruz ya ihtiyarlar heyeti kuruyoruz ya da çaylaklar kampına çeviriyoruz takımı.

    gomis de belhanda da clichy de direkt katkı verecek oyuncular.
    şampiyon olursak federasyondan şampiyonluk primi olarak 21 milyon tl alacağız. ayrıca 23 galibiyet, 7 beraberlik aldığını varsaysak 23* 1.2 ve 7*0.6 milyon tl'den 31,8 milyon tl kasamıza girecek. şampiyonlar ligine otomatik katılımdan dolayı 12.7 milyon avro elde edeceğiz. grup aşamasında 2 galibiyet, 3 beraberlik alsak 4.5 milyon avro kazanacağız.
    gruptan çıkıp son 16'da elensek dahi bir 6 milyon avro daha kasamıza girecek.
    ayrıca yeni yayın ihalesine göre;
    süper lige katılım bedeli olarak 8.5 milyon avro+ şampiyonluk miktarına göre verilen paydan 15.9 milyon avro+ ilk altı primi olarak 6.5 milyon avro para kasamıza girecek. ek olarak eski usülden hesapladığım maç başılara da sezonluk tahmini 10 milyon tl artı olacak.

    yani toplamda sezon boyunca süper kupa veya diğer kupa bonusları hariç 72,2 milyon avro gelir elde edeceğiz.
    kadroya çer çöpü veya gereksiz miktarda tecrübesiz oyuncuyu doldurduğumuzda ise 72,2 milyon avro yerine herhalde yaklaşık bir 30 milyon avro ancak kazanacağız. aradaki senelik fark 42,2 milyon avro.

    tecrübeli ve kaliteli bir kadro kurulduğunda 4 sezonda 3 şampiyonluk ve dolayısla 3 kere yukarıdaki sayıları kazandığımızı düşünelim. 127 milyon avro artıya geçeriz 4 yıl için.
    ve her sene ekstra 42,2 milyon avro transfer bütçesi oluşması demek bir başka açıdan.

    eline geçen fazlalık 42,2 milyon avronun yarısını giderlere yarısını da mantıklı ve akılcı şekilde transfere ve yavaş yavaş kadronu yenilemeye harcarsan bu başarılar 4'te 3 olarak değil de 10'da 7 olarak sana geri döner. zaten riva ve florya ile 5-7 yılda borçların sıfırlanması hesaplanıyor. dolayısıyla bu çerçevede sürekli kendini yenileyen ve sistemli bir yapılanmaya gidilmiş olur. bunun için de ilk olarak kadromuza kaliteli ancak çok da pahalı olmayan gomis gibi clichy gibi maicon gibi oyuncular transfer etmeliyiz.

    artı olarak sık sık kiralama yöntemine başvurmalı ve bunu bir politika haline getirerek bonservis yüklerini sırtımızdan atlmalıyız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın