resim
Igor Tudor
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:46
Uyruk:Hırvatistan
  • 1962
    şimdi herkesin hayalinde bir galatasaray teknik direktörü profili vardır elbet. benim hayalimdeki teknik adam başarıya aç, vizyonlu, genç, agresif, teknik-taktik donanımlı ve gayet tabii başarılı bir profil. tudor'a bakıyorum,
    genç, başarıya aç, agresif, teknik-taktik donanımlı zira lippi eğitiminden geçmiş ve her şeyden önemlisi vizyonlu.
    bakın arkadaşlar vizyon çok önemli cidden.

    bu vizyon kelimesinin de içi son zamanlarda çok boşaltıldı o ayrı konu ama kısa haliyle geleceği düşünmektir vizyon. peki vizyon neden önemli?

    mancini manchester city'e gitti, büyük paralar harcadı kabul ama vizyonlu olduğu için çok doğru transferler yaptı ve
    hala onun kurduğu kadroyu kullanıyor city'e gelen teknik direktörler. yani ardında bir enkaz bırakmadığı gibi parlak bir gelecek bıraktı.
    başarılı oldu mu olmadı mı tartışılır ancak kulübe zarar vermediği, kulübün geleceğini bellemediği kesin.

    dönelim bakalım prandelli'ye. vizyonsuzluğu suratından akan bir adam açıkçası. italyan milli takımında bile enkaz bırakmayı başardı adam. zamanında fark etmemiştim ama o dönemin milli takımına öyle çöpleri doldurmuş ki şimdi dönüp baktığım zaman sadece yuh diyorum. galatasaray'da da keza aynı şekilde bitik bir kadro bıraktı. dinamik bir orta sahaya ihtiyacımız varken kağnı gibi dzemaili'yi istedi. diri bir forvete ihtiyacımız varken pandev'i önerdi. sonuç hüsran. vizyonu olmadığı için arkasında bitik, silik, işgörmez bir kadro bıraktı.

    hamzaoğlu. başarılı veya değil o ayrı konu ancak arkasında hiç hoş bir manzara bırakmadığı kesin. burak üzülmesin diye forvet aldırmamak ne lan! vizyonu çok dardı ve şampiyon da olsa uzun vadede zarar verdiği aşikar.

    nereye geleceğim, yani vizyonlu olursan şampiyon olamasan da geleceği temiz bırakırsın. tudor kaliteli ve uzun vadede götürecek oyunculara yönelmiş gibi duruyor. acerbi- maicon, imbula- kucka, belhanda, gomis, tete'nin alındığını düşünsek herhalde 2012-2013'ten sonraki en kaliteli kadromuz olacak. bunu da 30-40 milyon avro harcayarak değil denk gider- gelir ile yapıyor.

    tudor bu nedenlerle başarısız olsa dahi arkasında güzel ve potansiyelli bir kadro bırakacak.
    neden böyle bir hocaya sabretmeyelim ki?
    başka adamlar kuş mu konduracak bu vasat kadroya.

    adam temeli kendisi atıyor şu an. kaliteli kadro kurmayı şeref meselesi bellemiş gibi hareket ediyor. diyecekler ki transfer haberlerini özbek yönetimi pompalıyor. ee kardeşim, özbek kaç senedir var ama ben hiç böyle aklı selim bir transfer politikası işitmemiştim daha önce. çok uzağa gitmeyin geçen yaz tolga, serdar, eren, josue alındı ve bu isimlerin dışında kaliteli olarak sayabileceğimiz bir diarra vardı onu da beceremediler zaten. dursun pompalıyor olsa daha önce niye pompalamasın? çok net belli ki tudor'un transfer politikası akılcı ve mantıklı. geleceğe dönük, başarı getirebilecek bir politika.

    gayet modern bir mentalitesi var, kimlere kimlere şans verilmiş böyle potansiyelli teknik direktöre şans vermezsek hakikaten ayıbımız olur. hiçbir vasfı olmayan riekerink'e bile hepimiz tam destek vermiştik yahu! riekerink kim agalar da tudor'dan daha fazla şansı hak etsin?

    tudor iyidir, şansı hak ediyor. ha başarısız olur gönderilir bu çok net.
    söyleyebileceğim tek şey bu adamın bir şansı hak ettiği.
    taraftardan isteğim geçen sene riekerink'e verilen desteğin yüzde altmışını bu adama versinler yeter.
App Store'dan indirin Google Play'den alın