resim
Dursun Aydın Özbek
Görev:Başkan
Takım:Galatasaray
Yaş:75
Uyruk:Türkiye
  • 4248
    --- düzeltme ---

    entry baştan aşağıya hatalıdır. zarar etmedik, muazzam da satış yapmış dursun özbek.
    çünkü başka şekilde kimseye laf anlatamıyorum, iyisi mi öyle düzeltelim.

    --- düzeltme ---

    şimdi, benim kendisi hakkında anlamadığım bir şey var.

    armindo tue na bangna bruma satıldı. red bull salzburg 12.5 milyon euro'ya aldı. bonuslar beni alakadar etmiyor, bu kadar büyük bir bütçe varken ortada ara ara gelecek 1 milyon, 1.5 milyon euro beni çok fazla bağlamaz ki oyuncu maaşları vb. ödemesine kaybolur gider arada hepimiz biliyoruz. neyse, geçelim esas meseleye.
    younes belhanda ile anlaştığımız ve kulübüne 8 milyon euro vereceğimiz söyleniyor bonservis olarak. (kaynak: fabrizio romano - sky sport https://twitter.com/.../875093140755107841)

    bruma 22, belhanda 27 yaşında.
    bruma'nın önünde en üst seviyede (dünya class'ında) oynayabileceği en kötü 10 senesi var, belhanda en iyi olasılıkla (kendi en üst seviyesinde) 5 sene oynayabilir.
    maaş desen zaten zararı vardır, bruma'nın geçen sene aldığından daha yüksek maaş vermişizdir belhanda'ya. kesin yani, adım gibi eminim.
    bir de sporting lisbon'a ödenecek komisyon var, %25'ti. yani 2.5 milyon euro ediyor bu da totalde. 10 milyon euro elimizde kalıyor ki bruma'yı aldığımız paranın altına satmış oluyoruz bu piyasa şartlarında. gerçi tl bazında bakarsak ufacık da olsa bir kâr vardır muhakkak, kendileri bu şekilde bakıyorsa eğer bunu "kâr ettik bruma transferinden" diye kutlamış olabilirler. ben global düşünmek zorundayım, çünkü bizim kuruluş amacımız "türk olmayan takımları yenmek".

    ama "türk lirası olarak kârdayız" diyeceklerine göre basit bir matematik hesabı ve dönemdeki kur bilgileriyle araştırılabilir. bakalım;
    bruma'nın ilk geldiği tarih -> 3 eylül 2013. euro üzerinden 10 milyon euro'luk anlaşma yapılmış. o gün 1 euro = 2,6895 tl.
    bruma'nın satıldığı tarih -> 14 haziran 2017. euro üzerinden 12.5 milyon euro'luk anlaşma yapıldı. dün 1 euro = 3,9381 tl.

    10 milyon euro 2013'te 26.895.000 tl etmekte.
    12.5 milyon euro bugün 49.226.250 tl etmekte. bu 49 milyon tl'den 9.845.250 tl'yi sporting lisbon'a ödeyeceğiz. kaldı 39.381.000 tl. 2013'ten 2017'ye bruma için yapılan harcama kadar falandır en fazla kalan para. aldığımız zamanki paraya göre kâr hesabı yaparsak 12.486.000 tl kâr var ortada. peki, güzel. ne yapıyoruz?

    younes belhanda.
    8 milyon euro konuşuluyor bonservisi için yukarıda link attım. belhanda transferi için kasadan 31.504.800 tl çıkacak demektir. sadece bonservis. senelik en düşük 3 milyon euro vereceğimizi hesaplasak (3 versek bruma kalabilirdi belki hiç hesap etmiyoruz bunu) 11.814.300 tl. ki daha önce bonservis + imza bedeli verebilmiş bir yönetimimiz var, bu durum da beni hiç şaşırtmayacak. 50 milyon tl'ye gelir belhanda maliyeti benim şu anda buradan gördüğüm 1 senelik. (bonusları hariç) bruma'dan gelen paradan daha az, farkında mısınız?

    bu kulüp böyle böyle zarar etti bugüne kadar. hiç değişmedi bak bu yöntem. oyuncuyu sat, daha kötüsünü daha yüksek paraya al. hep sabit oldu. yahu dün gördüm bir twit, bizim taraftardan birisi scout ekibine pogba'yı izleyin demeye çalışmış twitter'dan aynı anlarda emre utkucan denilen arkadaşımız da "kasımpaşalı yektayı alan pişman olmaz" twiti atmış. gülemiyorum artık cidden.

    bu kadar açıkladık, gelelim benim anlamadığım yere.

    dursun özbek, şansal büyüka'ya verdiği bir röportajda aynen şu kelimeleri sarf etmiştir.

    --- alıntı ---
    43 senelik ticaret hayatım var. en yüksek performansımı gösteriyor, tüm tecrübemi buraya yansıtıyorum.
    --- alıntı ---
    isteyen tüm açıklamayı da linkten okuyabilir: http://www.galatasaray.org/...gi-cozum-degil/34932

    43 yıllık ticaret hayatındaki en yüksek performansında 22 yaşındaki bir oyuncuyu satıp aynı paraya hatta belki daha fazlasına gelecek şekilde 27 yaşında son büyük transferini yapan bir oyuncuyu almak (ki bu isim yıldız değilken wesley sneijder gibi) pek mantıklı gelmiyor bana açıkçası.

    neyse, daha kaç kere diyebiliriz ki istifa diye? çoğu gitti azı kaldı diye avutuyorum ben kendimi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın