resim
Burak Yılmaz
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kayserispor
Yaş:39
Uyruk:Türkiye
  • 11947
    kendisi a'dan z'ye ortalama türk topçusunun aynasıdır. sadece daha saf olduğundan bir takım içten pazarlıklı hareketleri yapamamakta (oysa kankası selçuk'tan öğrenebilirdi) bu nedenle göze baktmaktadır. sınıfta herkes konuşur standart yaramaz ceza alır misali.

    peki standart türk topçusu nedir?

    1) standart türk topçusu, 2008 ve sonrasında kariyerine başlamış, özellikle geçmişten gelen yabancı sınırı dolayısıyla lehine haksız rekabet piyasası oluşmuş ve bu nedenle ederinden çok para kazanmış adamdır. yanlış anlaşılmasın aldıkları parada gözüm yok; ancak dünya futbolunu haftada 8-9 maç izleyerek takip ve beğendiği topçuların maaşını araştıran bir adam olarak, muadillerinin aldıkları ücretlere baktığımda kazandıkları parayı etmeyeceklerini söylüyorum.

    2) standart türk topçusu futbolcu olmayı sevmez. futbol onun için, arsada oynanır gibi oynanmalı ancak kendisi borsada kazanırcasına para kazanmalıdır. dolayısıyla özellikle prandelli döneminde eleştirdikleri ve hamza'nın gelmesiyle sona eren video analiz ne işe yarar ki? çıkacağız topumuzu oynayacağız. aynı sebeple tudor'un topsuz koşuları da eleştirilmektedir. sonuçta çıkıp topumuzu oynayacağız, maratona katılmayacağız değil mi?

    3) standart türk topçusu ilgiyi sever. ilgi onun üzerinde olmalı, en çok o sevilmeli ve övülmeli, hiçbir surette eleştirilmemeli ve daima desteklenmelidir. sonuçta o gün rakip çok iyi oynamış olabilir. standart türk topçusu mantığına göre o gün kendisi ve arksdaşları bok gibi oynadığından yenilme diye bir kavram yoktur. rakip o gün çok iyi oynamıştır.

    4) standart türk topçusu için profesyonellik anlayışı, kulübün kendisine ödemeleri tam ve zamanında yapmasıdır. sonuçta 20 küsür senedir çıkıp top oynuyor adam; daha ne yapsın profesyonellik adına. topunu oynuyor mu? çıkıyor oynuyor işte bilmem kaç dakika.

    5) aile ve arkadaşlar her şeyden önce gelir. o nedenle eğer x bir yabancı size daha fazla para kazandıdmayacaksa (misal tek başına şampiyon yapmayacaksa) elbette onun yerine arkadaşınız oynamalıdır. kilit bir adamsa ve o bölgede oynayan bir arkadaşınız yoksa a) sineye çekip basına alttan haber sızdırarak itibarsızlaştırmak ve göndertmek b) hoca ve diğer takım arkadaşlarınızla lobi yaparak göndertmek gerekir. sonuçta 1 adam ve messi değil. ne kadar fark edebilir ki çıkıp top oynadığınızda? arkadaşınızı satacağınıza ölün daha iyi; sonuçta futbol arsada güzeldir.

    6) standart türk topçusu ön sırada oturan ama çalışkan olmayan öğrencidir. nasıl ki ön sırada oturan ancak çalışmayı sevmeyen çocuk sınıf geçmek için hocanın kanaat notundan faydalanmak ister; standart türk topçusu da gol atınca hocaya gitmek, antrenmanda şakalaşmak gibi türlü türlü anlamsız hareketler yaparak 11 şansını arttırmaya çalışır. kafasındaki ideal hoca, antrenman denen gereksiz olayı fazla önemsemeyen, her hatasında (ki bu arkasına adam kaçırmak da olabilir, karşı karşıya gol kaçırmak da) kenara baktığında kendisine "hadi koçum hadi aslanım" diyen, basın ve taraftara karşı kendisini topçusu için kalkan eden hocadır. sonuçta ünlü düşünür serdar ortaç'ın "zaten toplamda 8 nota var kaç farklı melodi yapılabilir" demesi gibi futbolda da zaten 4 defansı bir kaleyi koydun mu ön bir şekilde kendini bulmaz mı?

    sabrederek bu satırları okuyup bu noktaya kadar gelen arkadaşlardan, eğer maddeleri okuduktan sonra kafalarında geçmişe bir yolculuk yaparak bazı kareler, bazı olayları hatırladılar ise yeşillendirmelerini rica ederek devam ediyorum.

    standart türk topçusu olarak arkadaşının yanında yer alarak milli takımı bırakmıştır. lobi, 3 gün sonra haberi yapan gazeteciyi işinden edecek, arda ile burak ise milli takıma geri döneceklerdir. keşke dönmeseler. keşke, kafa olarak standart türk topçuları azalsa da milli takım, gerçekten milli amaç uğruna mücadele eden bir takım olsa.
App Store'dan indirin Google Play'den alın