• 234
    uğur karakullukçu'nun galatasaraylılığı tartışılmamıştır. galatasaraylı olduğu konusunda şüphesi olan da yok zannediyorum.

    ancak;

    1-bir yorumcu galatasaraylı ise hiçbir söylediği eleştirilemez denirse bu akla aykırı olur.

    2-galatasaraylı bir yazarı diğer bir yazar eleştiriyorsa, onun galatasaraylılığını tartıyor anlamına gelmez.

    3-fikri gelişmenin temeli tez-antitez-sentezdir. iki fikir yani tez ile antitez çatışır ki bunun adı eleştiridir, sentez yani üçüncü bir fikir çıkar ortaya. senteze karşı da yeni bir fikir derken insanlığın ortak aklı çıkar ortaya.

    eleştiri, hakaret ve alay ihtiva etmiyorsa kutsaldır. aksi halde fikir özgürlüğü olmaz.

    aspor'da izlediğim uğur karakullukçu sneijder ile valbuena arasında direkt bir kıyaslama yapmadı. yani valbuena'nın diripling özelliği iyidir sneijder ise tek pas oyuncusudur demedi. valbuena'yı fenerbahçe kısmında değerlendirdi, sneijder'i ise yarım saat sonraki galatasaray'da transfer başlıklı bölümde değerlendirdi.

    kaldı ki iki futbolcu da yaşlanmış kabul edilecekse, dripling özelliği olan, adam eksilten mi tek pas oynayan mı daha başarılı olur. bu sorunun cevabı açıktır. tek pas oynayan daha başarılı olur. çünkü futbolcu yaşlandıkça dripling ve adam eksiltme yeteneğini kullanması zorlaşır. rakip markajla buna engel olabilir. sneijder gibi tek pas oynayan futbolcu ise yaşlandıkça daha verimli olur.

    bendeniz, sneijder'in önüne onu anlayan sprinter bir santrafor alınabilmesi halinde veriminin iki katına çıkacağına inanıyorum.

    sneijder'in ücreti yüksek bu doğru. 4,5 garanti ücret alıyor, sadece lig, süper kupa ve avrupa maçlarına özgü de maç başı. örneğin bu sezon süper kupa ve avrupa olmadığından sanıyorum yaklaşık toplam 600 bin € maç başılardan aldı. toplam 5.100 bin €. bu ücreti 7'ye çıkarıp insanların kafasını karıştıranları ciddiye almayın.

    valbuena'ya gelelim. 4 m € kendisine garanti, 4 m € lyon'a olmak üzere üç yılda toplam 16 m € ödeniyor. böl üçe yıllık 5.350 m € eder. maç başlarını da bilmiyoruz. yani fener'in ödeyeceği ücret bizim ödediğimizden daha fazla.

    bütün bu kanaatlerime rağmen, sneijder'in 2018 mayısından itibaren yıllık garanti ücretini 3.5 m €'ya indirmek şartıyla bir yıl daha sözleşmesini uzatmasını diliyorum. başarısı devam ederse birer yıl uzatmak şartıyla 36-37 yaşına kadar bizde kalmasını isterim. yeter ki etrafına onu besleyecek bir orta saha ve önüne onu anlayacak sprinter bir forvet koyabilelim. çünkü sneijder futbol zekası, yeteneği ve oyun anlayışı muhteşem bir oyuncu. üstelik 4-2-3-1 için yaratılmış bir 10 numara.

    bakın 2016/17 sezonunu 15 asist 5 golle (tamamı ceza alanı dışından atılan) tamamladı. avrupa'da dahi böyle futbolcu sayısı sadece iki. üstelik bunu önünde sprinter bir santrafor olmadan yapıyor. eğer eren ve podolski biraz sprinter özelliklere sahip olsaydı şu an sneijder asist ve gol sayısı açısından dünyanın bir numarası olacaktı.

    ben bunlara inanıyorum. umarım ve dilerim sneijder bizde en az üç sezon daha kalır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın