• 255
    maç yazısı yazmak adetim değil. o kadar bilgi sahibi olduğumu da sanmıyorum. ancak derbi söz konusu olunca iş değişiyor. maça 23 saat kala yazıyorum bu yazıyı çünkü yarın saat sekize kadar kendimi ısı geçişi'ne vereceğim. maçla ilgili hiçbir şeyle ilgilenmeyeceğim. kadroları seremonide öğrenmek istiyorum mesela. takımların stada gelişiymiş. umursamayacağım. geri kalan 10 senedir saatlerimi verdim bir halt olmadı. bir de böyle olsun. hem belki ısı sınavı için bir işe yarar.

    bir karşıyaka tezahüratıdır o gece bu sene. galibiyetsiz geçilen 9 senenin ardından biz de diyoruz artık o gece bu sene olsun. 9 senedir gına geldi selçuk şahin, mehmet yozgatlı, ümit özat gibi abuk subuk adamlardan yenilen abuk subuk gollerden, ya da kendi kalemize attıklarımızdan, verilmeyen gollerden. çıkalım, oynayalım topumuzu. o kahpe top da artık sevsin bizi. yenelim suyun karşı kıyısındakileri bu sene.

    solda kewell, sağda keita. carlos'a allahını şaşırtsın fildişili. tıpkı hagi gibi. canımız ciğerimiz, kewell, önce göğsüyle kontrol etsin, sonra soluyla bıraksın köşeye. tıpkı trabzon'a attığından. ortada elano ya da arda, ne farkeder ki. belini kırsınlar o bilica'nın. baros var ilerde. gerçek gs'li olma zamanı milan için. atsın golünü sonra kaysın dizlerinin üstünde fb tribünlerinin önünde. tıpkı hertha maçı gibi.

    trabzon maçında skor 0-0'ken parçalı formamı giydim 2-0 öne geçtik. bi ara sıcaklattı çıkardım 2-2 oldu. sonra mor formayı giydim bu sefer. 4-2 öne geçtik. yarın da maça parçalı formayla başlayacağım. gerisini göreceğiz. diğer totemlerimi de hazırladım. sapıtıyorum mütemadiyen.

    ciddi bir analiz yazısı yazmak isterdim ama olmuyor. çıkamıyor. sıradan bir maç değil bu. türk futbolunun en önemli maçı. daha doğrusu 2 maçından ilki. melih şendil'in her derbi maçta dediği gibi:

    " düdük çalıyor, hayat duruyor, çünkü derbi başlıyor."

    yarın bu saatler için - daha doğrusu bu saatten yarım saat sonra - iki seçenek var. birincisi " bu sene de olmadı be hacı. seneye inşallah." diğeri ise; şener şen cinneti.
App Store'dan indirin Google Play'den alın