• 28040
    bugün son basın toplantım, yarın da son maçıma çıkacağım galatasaray'la. güzel bir şey olmasıyla beraber hüzün de var. ne taraftarlar ne de kulüp için bitti demek değil. kalbimde onları hep taşıyacağım. tüm basın mensubuna da teşekkür ediyorum 2 yıl güzel bir şekilde çalıştık onlarla.

    "çok özel hissediyor musun?" sorusuna,

    hayır ben her gittiğim yerde elimden geleni yapıyorum. bu bir iştir ve ben elimden geleni yaptım, başarılar kazandık. bu sene de şampiyon olabilirdik ama ben eminim bundan sonra da galatasaray birçok kupalara, şampiyonluklara koşacaktır.

    türkiye'ye olan adaptasyonum konusunda ben köln'den geliyorum 100 bin tane türk yaşıyor. biliyordum türklerin yaşamlarını. sahadaki görevimin dışında bir diğer konu da toplumla kucaklaşmaktı. türk toplumuyla kimyam da tuttu. iki görevimi de yerine getirdiğimi düşünüyorum.

    hoş geldin demek daha kolay ama ben hayatta işler kötü gittiğinde de aynı şekilde davranmayı düşünüyorum. veda da böyle bir şey. keyfini geçirdiğim iki yıl geçirdim burada. üç tane kupa kazandık, şampiyon olamadık ama. yenilgiler oldu, şampiyonluklar oldu bizi üzen. başarısızlığı da kabul etmek lazım. her zaman başarı olsa zaten spor yapmazdık.

    herkes bana soruyor futboldan sonra, japonya'dan sonra ne yapacaksın diye. bilmiyorum ama burada çok güzel arkadaşlar edindim. kalpleriyle çalışan staff.. futboldan sonra ne yapacağım konusunda bir fırsat olursa genç takım olur, teknik direktörlük olur tabi ki galatasaray'a dönmek isterim. çünkü burası benim için çok özel oldu. burada çok büyük bir potansiyel olduğunu da gördüm. oyunculuk olarak elimden geleni yaptım ama bu potansiyelin kullanılması için futbolculuktan sonra burada bir şeyler yapmak isterim.

    takım olarak 3 kupa kazandık. iki sene boyunca antrenmanlarda ve maçlarda elimden gelenin fazlasını verdim. baktığınız zaman istatistiklerim de iyiydi.

    transfer görüşmeleri yapılırken kulüpler karar verir. konuşurlarken ben orada değildim ama 2 yıl önce buraya arsenal'den gelirken 2.5 milyon euro'ya geldim. şimdi de 2.6 milyon euro'ya japonya'ya transfer oldum. normal diye düşünüyorum. daha gidiş tarihim belli değil, daha plan yapmadım. sezon bittikten sonra ailemle birlikte türkiye'de tatilin tadını çıkaracağım. henüz net tarih veremiyorum.

    şu an türkiye'deyim henüz japonya'ya bir mesajım yok. galatasaray'la son maçıma çıkacağım. daha sonra oraya gittiğimde bir merhaba diyeceğim, selamlamak için çok fırsatımız olacak.

    ben teknik adam değilim, yönetici değilim. muhakkak sezon bittiği zaman analizler yapılacaktır. her sezon olduğu gibi giden oyuncular olur, gelen oyuncular olur ama umarım doğru analizlerle galatasaray'a başarı getirecek transferler olur. şunu da söylemek istiyorum, potansiyeli çok yüksek bir yer burası. altyapısı da gayet iyi, bunu kullanmak lazım. insan üzülüyor tabi başarı gelmediğinde. istanbul dünyanın en güzel şehirlerinden birisi. şampiyonluk için baskı yaratmaktansa daha dengeli gitmek gerekir. eksi 100 milyon banka borcu olmasındansa dengeli giderek daha düzgün bir takım kurulabilir.

    bruma, çok büyük potansiyeli olan bir oyuncu, özellikle top ayağına geldiği zaman. daha önce de kiralık olarak gitmiş. büyük potansiyeli var. bilmiyorum transferi bitti mi ama önemli bir oyuncu. galatasaray için de önemli bir iş her zaman futbolcu almaktansa oyuncu satmakta önemlidir.

    ben sosyal medyadaki fotoğrafları mutlu olduğum için attım. tavla oynarken, baklava yerken mutluydum ve paylaştım. ben demiyorum ki süper starım evde oturmam gerekir.

    japonya'ya turnuva için daha önce 3-4 defa gitmiştim. bu teklifi de yeni bir başlangıç olarak, fırsat olarak değerlendirdim. ailemle de görüştüm ve sonunda oraya gitmeye karar verdim. japonya'ya gidecek olmam burayı unutacağım anlamına da gelmiyor. kalbimi burada bırakacağım.

    saha içinde de, saha dışında da türkiye bana çok iyi şeyler kattı. çok iyi arkadaşlıklar edindim. zaten 5 senedir türkiye'ye tatile geliyordum. ilerleyen dönemde de türkiye'ye gelmeye devam edeceğim.

    istanbul çok güzel bir şehir. yüzde 90 olarak şehri beğendim. ilerleyen dönemde ne olacak bilmiyorum ama ailemle birlikte daha çok zaman geçirmeme yarayacak. buraya geldiğim için çok mutluyum. 2 sene burada oynadım, 2.5 sene de japonya'da oynayacağım ondan sonra futbol bitecek.

    lukas podolski

    çok güzel adamsın sen, bir sana bir de kewell'a çok üzülüyorum şampiyonluk göremediğiniz için. ikiniz de yanlış zamanda geldiniz ama ikiniz de çok iyi birer galatasaraylı oldunuz. dilerim bir gün galatasaray'da farklı görevlerde şampiyonluklar yaşarsın lu lu lu lukas podolski!

    hoşça kal...
App Store'dan indirin Google Play'den alın