• 297
    çok sığ olabilir ama nba ile denk olmayışını, hatta bana kalırsa komple avrupa basketbolunun çok esprisi olan bir şey olmadığını şöyle ortaya koyabiliriz.

    1 haziran 2017 golden state warriors cleveland cavaliers maçını canlı takip etmek için bekleyen on binlerce kişi vardır avrupa'da. belki yüz binlerce. daha fazla da olabilir. amerika kıtasında örneğin, kaç kişi euroleague için uykusundan falan feragat etmiştir?
    dünyada çok sallanan bir arena olduğunu sanmıyorum euroleague'in. fenerbahçe'nin kazanması avrupa basketbolu açısından çok büyük başarıdır.

    da bu şey gibi biraz, malezya futbolu gibi. malezya futbol ligi şampiyonu, ligi açısından büyük başarı kazanmıştır da. kim takar malezya futbolunu?
    tabii benim fikrime karşı da abi ne yapalım avrupa basketbolunu nba'e mi taşıyalım şeklinde karşı gelinebilir. çok da mantıklı bir karşı geliş olur bu. sonuçta avrupa'dayız ve avrupa basketbolunun içindeyiz.
    ama ne bileyim işte, her yerde her şey olmuyor. ekol olmak önemli, gelenek olması önemli. temellerin çok sağlam olması önemli.

    81 ile üniversite açarsın da, ekol var mı? yok. kaliteli akademisyenler? yok. liyakat? komple yok. avrupa basketbolu da sanki biraz böyle. çok da temeli yok, zaten herkes turnuva açabiliyor sanırım v.s. bilemiyorum.

    edit: suarez(u: luiz suarez değil :()uyardı euroleague maçları abd'de falan öğlene denk geliyormuş. mantık yine aynı, adam işini bölüp izlemez. mesela ben şu an finale çalışmak yerine işimi gücümü böldüm maçı izliyorum, saat 05.32. sherlock edasıyla uyarıyı çakan suarez'e teşekkürler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın