• 1558
    taraftarlarından yöneticilerine, camialarını çok net biçimde tanımlayan bir sıfat olan kulüp;
    görgüsüz.

    bu çekilmez iticiliklerinin temel sebebi de budur. ben bu durumu yıllardır süregelen ezilmişlik kompleksine bağlıyorum. bundan 4-5 yıl öncesine kadar adamların büyüklük kavramı bile sorgulanmaya açılmıştı. millet artık iki büyük* var gözüyle bakıyordu nerdeyse. derbilerde statları* endişe duyulan bir deplasman olmaktan çıkmıştı. bu ezilmişliklerin ve çok net olan geride kalmışlığın dışavurumudur bu görgüsüzlük.

    yine de nezdimde saygıyı hakediyorlar. çünkü doğru ve mantıklı adımlar attılar ve sabrettiler, bir yıl olmadı iki yıl olmadı ama sonunda karşılığını almaya başladılar. burda yapmamız gereken özeleştiri biz neden egomuzu törpüleyemiyoruz. başımızdaki belaya* oyuncuların maaşlarında indirime gidecekmisiniz diye soruyorlar, galatasaray'da öyle şey olmaz, biz feda demeyiz gibi aptalca egoist bir argümanla karşılaşıyoruz, ki hoş muhtemelen bunun başka sebepleri de var muhtemelen ama, o ayrı bir rezilliğimiz.*

    yaptıkları transferlerden, harcadıkları paralardan, kadro mühendisliklerinden ders çıkarmamız lazım. tabi bunun için öncelikle başımızdaki nefret paratonerini defetmemiz lazım.

    (bkz: dursun aydın özbek)

    #yönetimistifa

    edit: imla
App Store'dan indirin Google Play'den alın