• 125
    https://twitter.com/...s/867089831435919360

    nike tüm elit takım formalarında aynı standardı kullanmaktadır. söz konusu iki fotoğrafın birbiriyle karşılaştırılması tamamen abesle iştigal. zira bu fotoğraflarda hangi formaların kullanıldığını (3 tip forma var: maç forması, replika ve taraftar forması), hangi ışık ortamlarında çekildiğini, hangi dijital işlemlerden geçtiğini bilmiyoruz.

    galatasaray formalarının renkleri ve bunların kodları bellidir. nike da dediğim gibi aynı sınıfta üretim yaptığı takımların formalarında farklı üretim teknikleri kullanmaz. bunun nedeni kulüplere saygı duyması filan değildir. üretim planı ona göre yapılmıştır. tamamen just-in-time üretimle ilgili bir durum. detaylarına girmeye gerek yok.

    internetten bulduğunuz fotoğraflarla yorum yapmayın lütfen.

    ekleme:

    bazı açıklamalar yapmam gerekiyor sanırım. nike elit takımlar için 2 tür kalıp kullanıyor: aeroswift ve vapor. bunların farkları havalandırma yerleri vb. gibi farklılıklar. aralarında kumaş ya da baskı kalitesi olarak herhangi bir fark yok. sadece kalıp bunlar.

    bizim parçalı formamız aeroswift kalıbını kullanıyor. beyaz muhtemelen vapor olacaktır. siyah ise yine aeroswift. tüm elit takımlarda üçüncü forma bizimkisi gibi olacak.

    yukarıdaki resimde iki takımın da maç formaları gösteriliyor. replika yani 180 tl'ye satılan formalarda logo ve yıldızlar dikiş. ancak maç formalarında baskı. bunun nedeni de dikiş logo ve yıldızların futbolcuları rahatsız etmesi. maç formaları daha dar çünkü.

    fotoğraftaki roma foması vapor kalıbı, bizim formamız ise aeroswift kalıbı. bunun nedeninin göğüs kısmında farklı renkler olması olduğunun düşünüyorum. zira inter'in iç saha forması da aeroswift. ama mesela barca'nın iç saha forması vapor. bu da benim tezimi çürütüyor gibi.

    dediğim gibi aeroswift ve vapor sadece birer kalıp. ben beyaz formanın vapor olacağını düşünüyorum. siyah forma ise aeroswift kalacak. her elit takımın üçüncü forması ise bizimkine benzer olacak.

    tamamen seçim. yani bir kalıp diğerinden daha kaliteli değil. sadece tasarımları, havalandırma kanallarının yerleri vb. farklı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın