• 178
    kendimce planlama yaptığım transfer sezonu.

    forvetten başlayalım. bir kere podolski gitti. ondan gelen 2.6 milyon euro'nun üzerine ekleme yapıp leverkusen'in satış listesine koyduğu chicharito kiralanabilir. bonservisini almak zor ama podolski'nin maaşını hernandez'e, japonlardan gelen parayı da leverkusen'e verirsek kiralama ihtimali artar. son dönem hep uzun boylu, top indiren tarzda santrforlar alıyoruz. sneijder gibi adamın varsa önünde baros tipi bir forvet olmalı düşüncesindeyim. ayrıca javier hernandez bundesliga'da attığı golleri burada misliyle atar. diyelim ki patladı, o zaman kiralık olduğu için yollarsın gider. olumlu anlamda patlarsa melo gibi bir kere daha kiralanıp bonservisi yavaş yavaş düşürülebilir*)

    eren derdiyok giderse ondan gelecek 3-4 milyon euro ile fransa'dan famara alınabilir. yahut bir başka genç pivot santrafor kadroya katılabilir. yani sıfır maliyetle ileri ucu baya kaliteli şekilde çözmüş olduk.

    kanat konusunda ise tüm planlama bruma'ya göre yapılmalı. sözleşme uzatmaya yanaşmayan bruma en kötü 10 milyon euro'ya elden çıkarılsa rodriguez sol kanada geçer, gelen paranın bir miktarı ile kaliteli bir sağ açık alınabilir. yani rodriguez - sneijder - transfer - javier gibi bir hücum hattı ligin üzerinde kalitede olur. hatta avrupa ligi'nde bile iş yaparsın. öte yandan hem podolski hem sneijder'i aynı anda taşımakta zorlanan takım sadece sneijder ile daha tempolu oynayabilir.

    orta saha konusu en önemli konu. bruma'nın kalan parasıyla tempolu, top yapabilen, iyi kötü driblingi olan bir 8 numara gelirse muazzam olur. lyon'daki ferri gibi mesela. ön liberoda ise tolga artı scout transferi bir adam gayet makul olur. buraya kadar kasadan hiç para vermeden bir kadro kurmuş olduk.

    savunma ise kulübün ayıracağı transfer bütçesinin tamamiyle kullanılacağı alan olacak. chedjou'nun maaşı yeni gelecek stopere bağlanır, hakan balta osmanlıspor'a giderse onun maaşının üstüne ek yapıp ikinci yabancı stopere verdik mi iş tamamdır. ahmet ile serdar da yedekte beklesinler. semih de gönderilirse bal kaymak olur. sağ bekte sabri'ye yol verilecek ve onun maaşının üstüne eklenip zabaleta alınacak. sol bekte ise 3-4 milyon euro'ya elden çıkarılacak carole yerine bir adam alınıp linnes her iki bekin de yedeği olarak kadroda kalacak.

    son olarak cenk denen adamın yerine muhakkak bir başka yedek kaleci alınmalı çünkü cenk kaleci falan değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın