• 21
    başlığı açan kişi olarak bir izahat yapmak gereği hissediyorum. "sen kimsin izahat yapacaksın lan hıyarağası" diyenlere de saygım sonsuz.

    başlığı açarken bir tek amacım vardı, mevcut veriler* ışığında "tudor yerli çetesinin oyuncağı olmuş" demenin doğru olmayacağını göstermek istemiştim. "tudor fiziksel olarak formda olan oyunculara forma veriyor, derdi yerli-yabancı ayırımı yapmak değil" demiş ve örneklerle açıklamıştım.

    eğer yazın sabri'yle sözleşme yenilenirse, eksik mevkilere yine çer çöp yerli futbolcular alınırsa ve tudor bunlara eyvallah derse, evet tudor yerli çetesinin oyuncağı olmuştur. ancak şimdiden bir vehim üzerine asıp kesmek bence doğru değil. bir hoca chedjou yerine semih'i, de jong yerine selçuk'u, rodrigues yerine yasin'i oynatıyor diye kukla ilan edilmemeli diye düşünüyorum. "bir mevki için bir yerli bir de yabancı alternatif varsa, yabancıyı oynatmayan adam kukladır" mantığına inanmıyorum.

    ha, bu geyiği yapanlar elbette haklı da çıkabilirler. yarın "senin göremediğini biz ta ne zaman gördük" diyebilirler. bu durumda "haklı olan sizmişsiniz" der geriye çekilirim. ancak bugün itibariyle bu bir geyiktir, çünkü sadece kuru bir tahminden ibaret. tutmama ihtimali, tutma ihtimalinden az değil. gelecek sezonun kadrosunu hiçbirimiz bilmiyoruz, "ben biliyorum kesin şöyle olacak" diyen adam "bak ben sana bir şey diyeyim mi, bak ileride dediydi dersin" nevinden bir öngörüde bulunmaktan fazlasını yapmıyor.

    buna da geyik diyoruz işte. zararlı bir şey değil ama faydalı da değil. yapanı rahatlatan, dinleyeni bayan bir şey.
App Store'dan indirin Google Play'den alın