resim
Abdullah Mucib Avcı
Görev:Teknik Direktör
Takım:Trabzonspor
Yaş:60
Uyruk:Türkiye
  • 1207
    kendisi büyük takım şansı yakalamış ancak kıvıramamıştır. bir kez daha yakalarsa yine kıvırması zordur.

    küçük takım olmanın, baskı altında olmamanın ve düşük beklenti nedeniyle her zaman olumlu olayların konuşulduğu bir takımda antrenörlük yapıyor. en büyük avantajı bu. bu sezon da fb ve bizim aynı anda berbat olmamız sayesinde ikinci sırada. belki de şampiyon olacak. aynı bursaspor gibi. o sezon da bursaspor ve ertuğrul sağlam için neler deniyordu. sonuçları ortada.

    bu tip teknik direktörler oldukları yerde kalmalı ve bir vizyon göstermeliler. başakşehir'in vizyonu genç ve yetenekli oyuncuları bulup onları parlatmaktır. ara ara da ligde ilk 2'de olmak. bunun dışında herhangi bir vizyon ortaya koymaya kalkarlarsa başarısızlığın kendini göstermesi kaçınılmazdır. hele hele hedefler büyürse yıkım da büyüyecektir.

    bu tip tecrübeleri avrupa'da dahi pek çok takım yaşadı. pek çok teknik direktör tepeye çıkıp yere çakıldı. tepede kalmak zor iştir. tudor ve abdullah avcı gibi teknik direktörlerin harcı değildir. zira bu tip teknik direktörlerin en büyük eksikleri özgüvensizlikleri ve buna rağmen aşırı inatlarıdır. değişime direnir ve değişimi bir boyun eğme olarak görürler. başarısızlıkları geri döndürülemez olana kadar da bu ısrarda devam ederler.

    abdullah avcı yerinde çok iyi bence. olduğu yerde kalsın ve bize hep iyi takımlar izletsin. arada şampiyonluklar da yaşarsa efsane olur türk futbolunda.
App Store'dan indirin Google Play'den alın