• 16678
    iki sezondur hatta üç sezondur futbol namına en ufak bir gelişim emaresi göstermemiş futbol takımıdır. 2013-2014 sezonundan bu sezona kadar* dört sezonda sırasıyla fatih terim, roberto mancini, cesare pramndelli, hamza hamzaoğlu, mustafa denizli, orhan atik, jan olde riekerink ve igor tudor olmak üzere sekiz teknik direktörle çalışmış ve hamza hamzaoğlu'nun şampiyon yaptığı sezon* hariç taraftarın beklentisini karşılayamamıştır ki o 2014-2015 sezonunda da taraftar görmek istediği futbolu ne yazıkki görememiştir. şimdi sırasıyla sığ bir şekilde sezonlara bir göz atalım.

    süper lig 2013-2014 sezonu: galatasaray fatih terim'le üst üste üçüncü sezonunu yaşıyor ve bu sezon öncesi iki sezon da galatsaray şampiyon olmuş, dördüncü yıldızı almak için galatsaray'ın tek şampiyonluğa ihtiyacı var. sezona galatasray 19 ağustos 2013 galatsaray gaziantrepsor maçıyla başlıyor ve galatsaray mücadeleyi 2-1 kazanıyor. gel zaman git zaman sezon geçiyor. ünal aysal'dan her sene şampiyon olacağız diye bir şey yok açıklaması geliyor, fatih terim milli takıma da teknik direktör oluyor ve fatih terim galatsaray'dan istifa ediyor. galatasaray 30 eylül 2013 tarihinde roberto mancini ile üç sezonluk kontrat imzalıyor. mancini galatasaray'ı şampiyonlar ligi'nde üst tura çıkarıyor ancak galatasaray süper lig'de özellikle deplasmanda galibiyet alamıyor ve sezon fenerbahçe'nin şampiyonluğuyla tamamlanıyor.

    süper lig 2014-2015 sezonu: galatasaray mancini'yi tazminat vermeden gönderiyor.* cesare prandelli galatasaray'ın yeni teknik direktöörü oluyor ve galatasaray ile zorlu bir hazırlık kampı geçiriyor 2014 senesinde ramazan ayında arife günü oruç bile tutuyor yepyeni bir motto doğuyor (bkz: bütün zaferler gökyüzüne). galatasaray prandelli ile yapamıyor ve bu arada galatasaray'da başkan ünal aysal yerine duygun yarsuvat gliyor. galatasaray o sezoın şampiyonlar ligi'nde averaj takımı oluyor. gelenden geçenden dört yiyor. duygun yarsuvat döneminde hamza hamzaoğlu getiriliyor ve galatasaray'da yeni bir sinerji oluşmaya başlıyor. galatasaray o sinerji ile şampiyon oluyor, türkiye kupasını kazanıyor vbe ardından da süper kupa'yı kazanarak üçte üç yapıyor. çiçeği burnunda hamzaoğlu gerçekten müthiş bir başarıya imza atıyor. ayrıca galatasaray şampiyon olmadan bir kez daha başkan fdeğiştiriyor. o günlerde bizler bilemezdik ama galatasaray'ın en büyük belası dursun aydın özbek galatasaray başkanı oluyor. ayrıca oynanan futbol sırf sonuç odaklıydı ve taraftar doksan dakika boyunca kanser oluyordu.

    süper lig 2015-2016 sezonu: üç kupalı hamzaoğlu takımıyla ilk kez yaz kampı geçirecek ve istediği transferleri yaptıracak. hamzaoğlu transfer döneminde taraftarı çıldırtıyor. taraftarların sabrı o günden bugüne taşmış durumda ve bu yönetimin ne mal olduğunun farkında. sezon iyi başlamıyor ve sezonun devamı da başlangıç gibi berbat bir şekilde gidiyor. hamzaoğlu gönderiliyor, ardınan mustafa denizli getiriliyor. denizli de bekleneni veremeyince gönderiliyor ve kısa bir süre orhan atik denilen ne işe yaradığını bilmediğim abimiz teknik direktör oluyor. orhan atik'in ardından geçici bir süreliğine alt yapı sorumlusu jan olde riekerink takımın başına getiriliyor. riekerink galatasaray'a o sezon şampiyonluk kupası kazandıramasa da türkiye kupası ve süper kupa'yı kazandırıyor. galatasaray bu sezonu altıncı olarak tamamlıyor. tabi bu kadar kötü durum içinde güzel bir futbol yok.

    süper lig 2016-2017 sezonu: sezona riekerink'le başlayan cimbom ilk haftalar öyle veya böyle puanlar ala ala ilerliyordu. bruma'nın bireysel çabaları, eren derdiyok'un ilk haftalardaki anlamsız performansı vs. ancak haftalar haftaları kovaladı ve yavaş yavaş hallaç pamuğu gibi olan galatasaray futbol takımının düğümü çözülmeye başladı. taraftar riekerink'ten memnun değildi. bu bahsettiğim zamanlar 10. haftadan sonra karabükspor'un genç hocası igor tudor'a taraftarlar methiyeler dizmeye başladı ve en sonunda yirminci haftada galatasaray 150.000 € karşılığında igor tudor'u teknik direktör yaptı. ve şu an durum ortada. galatasaray şampiyonluktan koptu ve üçüncü olmaya oynuyor. olabilir mi, orası da meçhul.

    kısaca bir özet geçeyim. teknik direktörün değişmesiyle bu takımın düzeleceği yok. yönetim ve oyuncuların büyük kısmı değişmedikçe galatasaray futbol takımı düzlüğe çıkamaz. bu yazdıklarım tamamen kişisel düşüncelerim ve yazdıklarım arasında yanlış bilgiler de olabilir. affınıza sığınıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın