• 94
    okkalı bir fenerbahçe galibiyeti hariç görebileceği her boku hatta daha fazlasını görmüş yaşamış bizim neslin görüp görebildiği tek adam akıllı fenerbahçe galibiyeti. hagi ve teknik direktörlük konulu her tartışmada dönüp dolaşır konu bu maça gelir. hagi'nin ribery ve necati'yi kenara alması tartışılır. skorun da etkisiyle olsa gerek kimse fenerbahçe'nin 2-0 ile 3-1 arasındaki periyotta dalga dalga geldiği yaklaşık 25 dakikayı hatırlamaz ya da hatırlamazdan gelir. mondragon'un en az 2-3 "çıkmaz" topu çıkardığı o performansın sonunda aynı şekilde devam etmek ciddi bir kumar olurdu. skoru belli olup üzerinden 10 sene geçince herkesin "tarihi farkı kaçırdık" diye ukalalık yapmasına rağmen o dizilimle devam etseydik ikinci bir 4-3 faciası yaşamamız bile ihtimal dahilinde olabilirdi.

    fenerbahçe'yle 100 seneye yakın rekabette "3 atak 3 gol" şansını yakaladığımız başka maç yok, tahminen önümüzdeki 100 sene de olmayacak. son iki gol de işte maçın kopup fenerbahçe'nin tamamen orta çizginin ötesinde kaldığı dakikalarda gelen goller. ribery ve necati oyunda kalsaydı gollerin devam etme olasılığı defansımızın yenik düşüp fenerbahçe'nin goller bulması ihtimaliyle neredeyse kafa kafayaydı bence.

    hepsi bir kenara da o yıllarda fenerbahçe'ye 5 atacaksınız ama hiç sevinemeyeceksin deselerdi dalga mı geçiyorsun falan derdim. neredeyse umrumda bile olmadı o günlerde... ikiniz de mutlu olamadınız o günden sonra, 3 ay sonra ayrıldınız. yaşlar geldi 30'a dayandı hala sap sap geziyorsunuz. o kadar üzecek ne vardı?

    sizi de andım bu sabahın kör vaktinde, kulaklarınız patlar umarım :)
App Store'dan indirin Google Play'den alın