resim
Francesco Totti
Görev:Menajer
Takım:-
Yaş:47
Uyruk:İtalya
  • 266
    yazmayayım yazmayayım diyorum da olmayacak. yıllık 8-10 milyon avro kazanıyormuş... yok ebesinin amı. nasıl bir hayal gücü bu arkadaşım. hadi wikipedia yasaklandı, bari şu son özgür günlerimizde google'ın tadını çıkarın üşenmeyip iki saniye arama yapın.

    https://gss.gs/W3H.png

    bu adam en parlak günlerinde bile o paraları kazanmadı. ki bu adam en parlak günlerinde dünyanın en iyi birkaç futbolcusundan biriydi. bülent korkmaz'la kıyaslayanlar olmuş, tamam, galatasaraylılar olarak bülent kaptan canımız ciğerimiz ama totti'yle kıyaslamak için de kafanın güzel olması gerekir. bir stoper hiçbir zaman bir trequartista ya da striker kadar çok kazanamaz. cannavaro olsa da rio ferdinand olsa da kazanamaz. ikincisi totti'nin marka bilinirliğine yaptığı katkıyı bülent'inkiyle kıyaslamak bülent'e büyük haksızlık olur. sırf totti izlemek için yüzlerce, binlerce km öteden kafileler düzenleyen adamlar var. roma filan kimsenin sikinde değil. totti'den önce de vasat bir kulüptü, totti'den sonra da vasat bir kulüp olarak kalmaya devam edecek. juve, inter, milan üçlüsünün olduğu yerde kaderleri bu çünkü. e bu adamlar niçin o kadar yolu tepiyor o zaman? totti'yi dünya gözüyle izlemek için. rudolf hess'e bağlayıp "die roma ist totti, totti ist die roma" dense yeridir yani. koskoca nike kalkıp 40 yaşındaki bu adama has krampon tasarlıyorsa, konsept geliştiriyorsa oturup bir düşünmek lazım.

    http://news.nike.com/...o-totti-x-roma-boots

    ikincisi totti çok para kazandı da yattı mı? transfermarkt'ın yalancısıyım, 780 maçta 306 gol-123 asist yapmış bu adam. diyelim ki totti roma kariyeri boyunca 80 milyon avro kazandı... totti olmasaydı da roma'nın banka hesabında 80 milyon avroluk bir meblağ kalsaydı, bu kadar gol-asist yaratabilecek bir oyuncu ve oyuncu kümesi alabilir miydi? bok alırdı. peki velev ki totti real'e gitse roma'dan kazandığının daha azına mı imza atardı? bok atardı.

    bir de roma gibi şehirde yaşıyor muhabbeti var. iyi de bu adama transfer teklif eden takım da madrid'de konuşlanmış vaziyette, bayburt'ta filan değil ki.

    bu arada fifa'nın haftanın açıklaması olarak seçtiği maruf demeci marca'ya vermiş reyiz. yani fuat akdağ'ı arayıp "hacı bana bi program ayarlasana" olayı ya da instagram'dan bik bik edebiyat yapma saçmalığı yok işin içinde. ispanya'nın ve dünyanın en büyük gazetelerinden biri adamın ayağına kadar gidip röportaj yapmış. çünkü son sezonu olduğunu biliyorlar ve saygı duyuyorlar. "adamlık kasıyoo yeaa" kafasında değiller.

    neyse daha yazardım da sıkıldım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın