• 86
    galatasaray sözlüğün organik bir yapı olmasından sebep illa ki dönem dönem bir araya gelecek olan ikili.

    sözlükte hiçbir şekilde siyaset konuşulmasın, dolaylı yoldan bile olsa yer almasın demek bir ifade özgürlüğüdür. ancak sözlükte doğrudan ideolojik bir tavır almak, spor ile doğrudan alakası olmayan ve kısıtlı bir kesimi ilgilendiren bir kişi/bir konu özelinde siyaset konuşmak, siyasi ya da ideolojik kaygılarla başka bir kullanıcı/kullanıcıları hedef göstermek sözlüğün hem içerik sınırlaması hem de genel kuralları bakımından yasak olmakla beraber işleyişine vurulabilecek en büyük darbelerden biridir.

    onun dışında sözlük ilgi alanının içinde olmasa bile toplumun genelini ya da çoğunluğunu doğrudan etkileyen olaylar/durumlar hakkında sözlük yazarlarının reaksiyon göstermesi kabul edilebilir ve de hoşgörülmesi gereken bir durum. en güncel örneği olarak bugün ülkenin gündemi anayasa değişiklik referandumu ise, sözlükteki yazarların bu konu yokmuşcasına rutin bir sözlük günü yaşamalarını beklemek vicdansızlıktır. bu durum allah korusun bir doğal afet, terör saldırısı vb. acı olaylar için de aynıdır. toplumun geneline mal olmuş birisinin kaybı için de, toplumun genelinde mutluluğa sebep olacak bir durumda da...

    tabi bu tepkilerin kabul edilebilir kalması için karşılıklı bir hoşgörünün olması şart. tepkiyi veren vermeyene, vermeyen de tepki verene aynı oranda saygı ve hoşgörü çerçevesinde yaklaşmalı. bu başlık özelinde siyasetin ilgi alanına giren konularda herkes herkese saygı göstermeli, olayı aşık atışmasına çevirmemeli, hakaret ya da rencide içeren sözler sarf etmemeli, doğrudan ya da dolaylı hedef göstermemeli. hepimizin galatasaray ortak paydasıyla burada olduğu ve sözlük içerik kapsamının spor ile sınırlı olduğu gerçeğini unutmamak gerekiyor. yazarların bu gibi konulara tepki verme hakkı olduğu gibi sözlüğün ortak paydasının sadece galatasaray olduğu hususunda da bir sorumluluğu olmalı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın