resim
Abdullah Mucib Avcı
Görev:Teknik Direktör
Takım:Trabzonspor
Yaş:60
Uyruk:Türkiye
  • 1173
    bu sene 2 kere başakşehir ile karşılaştık ikisinde de bizi mağlup etmeye başladılar. abdullah avcı maç sonları galatasaray'ı nasıl yendiklerini basit bir dille anlattı. hatta ntvspor'da bir program boyunca galatasaray'ı nasıl yendiğini anlatmıştı (arenada ki 2-1'lik maç) ilk maç analizi şuydu çok basit. '' galatasaray'ın sol kanattaki pas bağlantılarını kırdık. topu sağ tarafa oynamaya ittik. onlarda pozisyona girmekte zorlandılar'' çok basit carole, sneijder ve bruma üçgenine oyun kurma izni vermediler ve bu oyuncu grubu da hiç bir şey yapamadı. ve galatasaray'ın sezon başından beri en büyük zaafı olan yan toplardan da 2 gol bulmayı başardılar ve bizi mağlup etmeyi başardılar.

    abdullah avcı'nın karşısında bir antrenör olmadığı için galatasaray'ı mağlup etmeyi çok kolay başardı. oyun içi müdahale konusunda sıfır olan bay riekerink hiç bir şey yapmadı. her hafta ekstra yan top çalışıyoruz demesine rağmen saçma sapan alan savunmasıyla goller yemeye o maçta da devam etmiştik. sneijder'in kanadının kilitlenmesine saha içi çözüm bulamayan riekerink nasıl olsa içeride oynuyor bir şekilde yeneriz kurgusuyla maça devam etti ve o maçı güzelce kaybettik.

    diğer maçta kupa maçıydı ve yine 2-1 başakşehir'e mağlup olduk. yine abdullah avcı çıktı basit bir dille galatasaray'ı nasıl mağlup ettiklerini anlattı. '' orta sahanın merkez ikilisini kilitledik ve baskı yaptık selçuk ve de jong'un oyun kurmasına engel olduk ve pas bağlantılarını kestik'' yine galatasaray'ın başında bir antrenör olmadığı için buna bir çözüm bulamadı ve maçı kaybettik. o maçı kaybetmemizde sneijder'in maç başı hemen sakatlanmasının da etkisi vardır tabi. ama bu kötü futbola sebep değil. hala yanarım türkiye kupasından elendiğimize şimdi riekerink o maçtan önce kovulsaydı tek maçlık eleme sitemiyle oynandı zaten. kesin o maçı kazanıp ivme yakalardık ve bu sene de türkiye kupasını kazanırdık. galatasaray'ın başında antrenör olmadığı için kupadan son 8 bile göremeden havlu attık.

    şimdi abdullah avcı'nın karşısında gerçek bir taktisyen var. bakalım maç sonu şöyle böyle yendik mi diyecek yoksa şöyle böyle kaybettik mi? çok merak ediyorum. çünkü tudor riekerink gibi her maç 4-2-3-1 oynatmıyor. sadece bruma kurtarıcı değil artık. biraz kafa yoran, korkusuzca oynayan her takım bu sene riekerink'in takımını yenerdi. şablon belli oyun belli. oyun içi müdahale sıfır. kayserispor bile içeride 2 yan topla bizi yendi mesela. zaten o maçta bay riekerink'in sonu olmuştu.

    şimdi sürekli aynı oyunu oynayan galatasaray yok. her maç farklı formasyonla oynayan galatasaray var. rakibe göre oyun kurgulayan bir antrenörümüz var. son maç tolga cigerciyi sol beke filan aldı. bazen 3'lü bazen 4'lü ye geçiyor maç içi en azından bir çözümü, stratejisi var. ve geldiğinden beri gerçekten takım iyi bir ivme kazandı. en azından mücadele gücü yükseldi.

    bu maçı 4 gözle bekliyorum.

    https://twitter.com/...s/851178677501132800

    edit: maç sonu galatasaray'ı nasıl yendiğini zevkle anlatabilir. hak etti tebrikler. karşısında da pek bir taktisyen hoca göremedik maalesef.
App Store'dan indirin Google Play'den alın