• 543
    ekşi sözlükte oluşmuş bir internet deyimidir. cinsiyetçi bir bakış açısı taşıdığına inanmıyorum. o gün fenomen olacağından haberi olmadan başlığı açan yazar ibne değil de puşt veya göt dese yine zihinlerde aynı anlamı taşıyacaktı.

    bu kalıp var olan bir kalıp. sözlükten silinse de terminolijiden silinmeyecek. entrylerde münferit olarak kullanılmaya devam edecek.

    hümanizmin de, feminizmin de, hayvanseverliğin de aşırısı bana göre bu kavramlara zarar veriyor.

    insanların cinsel tercihleri ile alakalı acizlermiş gibi savunulması gereken canlılar olarak görülmesine karşıyım. herkes kendini savunur. yardım lazımsa yardım da ister. insanların biri tarafından koruyuculuğa değil saldırı altında olmamaya ve saygıya ihtiyacı var. burda ne bir saldırı ne de bir saygısızlık var.

    bayan demeyin kadın diyin, onu demeyin bunu diyin... bayan şık duruyosa bayan, herif şık duruyosa herif, karı şık duruyosa karı derim. ifademi ne kuvvetlendiriyorsa onu kullanırım. önemli olan kimseye zarar vermişmiyim vermemişmiyim budur.

    ne yani cinsiyetçilik ile seri eksi oy vermenin bağdaşır yanı mı var? bu ifade niye cinsiyetçi olsun. mesela sinir olurum engellilere çekilen hiç bir işi beceremez muamelesine. aşırı hassasiyet de rencide eder çünkü. engelliyse engellidir arkadaş. sohbet ederken bunu fazla kibarlıkla insana hissettirmenin, eksikmiş gibi davranmanın anlamı ne? kaldırımdan çıkmakta sorun yaşıyorsa tutarsın kolundan yardım edersin. ama bırak sonra düz yolda kendi yürüsün. senden yavaş yürüyor olabilir ama bu onun hayat normali ve her zaman da ulaşacağı yere ulaşıyor. orda adami taşımaya kalktığında rencide ediyorsun. ya da kendi işini kendi göremez muamelesi yapılan kadın... iş görüşmesinde adına kocası konuşan kadınlar biliyorum ben.

    hadi en hakaretamiz tabiriyle yazalım, ibnelik anormal ya da utanılacak bir şey değil. kadın olmak da değil. engelli olmak da vs vs de. toplum ortasında güler de, erkeğin canı erkek istiyorsa gider sevişir de... bunun savunulması gereken bir yanı yok. savunulması gereken bir şeymiş gibi davrandıkça saldırıya açık hale getiriyosun. ha sokakta niye mini etek giydin diye taciz edilen bir kadın mı gördün? artık orda bir zorluk oluşmuştur, açıkça yardım lazımdır cünkü saldırı vardır, gider saldıranın ağzını kırarsın. ama yanından öylece geçen bir mini eteklinin peşine dur toplumda rahat dolaşsın, bir durum olursa müdahale edeyim diye takılmazsın. ya da toplum teyakkuza geçmez, mini etekli geliyor çekilin, açılın, yol verin, boşaltın önünü rahat dolaşsın diye.

    burda saldırı tekrar söylüyorum yok. neyin duyarlılığı bu?

    bu duyarlılık bana göre gereksiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın