• 761
    içerisinde "taraftar" olarak yer aldığımız ve uzun zamandır kandırıldığımız çirkin bir düzen.

    dünya tarihinin en büyük şikelerinden birinden sonraki yaptırımlar, mağdur olanlar, pişkin pişkin görevlerine devam edenler bu düzenin igrençliğini ortaya seriyor. maalesef sadece futbolda değil ülkenin her alanında yapılan yolsuzluklar, sahtekarlıklar hiç olmamış gibi davranılabiliyor. bu özellik halkımıza mevcut iktidar ile iyice yerleşti. ne de olsa çakal olmakla, birilerini kandırmakla, üçkağıtçı olmakla övünebilen insanlar çoğunlukta. o yüzden biraz da müstehak diye düşünüyorum ya neyse...

    bir diğer özellik ise her sey mükemmelmiş gibi göstermek ve davranmak. arda turan açıklamasında saha içi ve saha dışında avrupa'da daha iyi sonuçlar aldığımızı söylüyor. tff başkanı olacak olan kişi yalakalık yapmak için cumhurbaşkanını övüp futbolumuzun gelişmesinde ne kadar büyük pay sahibi olduğunu söyleyip, siyasi propagandasını da yapmaktan geri kalmıyor. futbol konuşmaya gelmiş olan eski dünya yıldızları sahneye çıktığında ise herkes kendi işini görmüş olduğundan çekip gidiyor.

    kandırılıyoruz. salak yerine koyuluyoruz. bütün bunlar olurken biz hala burada paragraf paragraf futbolcu analizleri, taktikler, galatasaray'ın mali durumu vb. üzerine tartışmalar yapıyoruz. o kadar önemsiz ki. çok degersiziz bu düzende. ben kendimi paralamaktan, gidip orjinal ürünler almaktan, saatler süren (ne kadar zevkli de olsa) futbol muhabbetlerinden çok yoruldum. çünkü işler öyle yürümüyor. siyaset spora karışmakla kalmamış, sporu olduğu gibi eline almıştır. yorumlarımızın bir değeri yok. nasıl bundan 2 3 sene önce bizim önümüz kesildi, aynı şeyler yine olacak ya bize ya bir başkasına. burada rant önemli, yok öyle bir takımın başını alıp gitmesi, yok öyle başka bir takımın geride kalması, o takımın başkanının işlerinin bozulması.

    ben yoruldum sevgili yazar arkadaşlarım. bu sözlükte yazacağım başlıklar artık müzik kulübü, dizi kulübü ya da türk futbolu dışındaki konular olacak. galatasaray'ı elbette desteklemeye devam ama ben enayi miyim buna kafa yoracağım ?

    galatasaray yönetimi zaten bambaşka bir konu ona hiç girmeyelim, çok da gerek yok her sey ortada.

    türk futbolu ile ilgimi alakamı kesince hayat kalitemde bariz bir artış bekliyorum. sonuçları paylaşacağım. *
App Store'dan indirin Google Play'den alın