• 755
    21 nisan 2017* sonrası fifa eliyle* disipline edileceğini düşündüğüm ortam. infantino'nun geçtiğimiz günlerdeki türkiye ziyaretinin temelinde de bu var muhtemelen. tff yetkilileri 'aktarma yapmıştır, bizle alakası yok' dese de gerçeğin bu olduğuna inanmıyorum. güvenirliği magmada olan bir kurumun şaibeli yöneticilerinin söylediklerine inanmamak için onlarca neden var. dolayısıyla söylenenlere niye inanalım ki.

    cas'ın uefa'yla ilgili olan meselede çoktan sonuca vardığını düşünüyorum. netice açıklamasının 21 nisan 2017'ye ertelenmesinin sebebi court of arbitration for sport başlığında bazı yazar arkadaşların da değindiği gibi; referandum. görüşmeler, pazarlıklar yapılmıştır.

    aziz'in ve rıdvan'ın ağlaklıklarıyla gündeme gelen yabancı oyuncu sayısı konusu direkt olarak cas - uefa ffp yaptırımlarıyla alakalı. bana kalırsa bu yaptırım(lar) fenerbahçe'ye hem fifa eli ile hem de uefa'nın ffp kıstaslarının gerektirdikleri ile uygulanacak. cas - fifa denkleminden bağımsız olarak fenerbahçe dışındaki bazı kulüpler de uefa ffp kuralları sebebiyle frenlenecek. 2. futbol zirvesi'nde uefa ffp direktörü traverso fragmanı izletti... filme de 1 ay kaldı.

    asıl soruya gelirsek... elin elinin türk futboluna müdahil olmasına izin verilecek mi? yukarıda nacizane bir yorumla görüşmelerin, pazarlıkların yapılmış olabileceğini belirttim. çok büyük olasılıkla söz konusu pazarlıkların temelinde euro 2024 adaylığı var. devlet - tff ortaklığı kendilerine tebliğ edilecek olan yaptırım kararlarının önüne set çekilmeyeceğinin garantisini fifa'ya ve/veya uefa'ya(u: neticede uefa fifa'nın alt kümesi. bu açıdan emir komuta zinciri misali hareket edeceklerdir.) vermiştir. bu teminatın karşılığında da tff'ye 'eliniz güçlenir', hatta 'turnuva sizin olur' okeyinden bahsedilmiştir.

    euro 2024 global anlamda recep tayyip erdoğan ve onun başını çektiği siyasi yönelim için muazzam bir propaganda ve reklam şansı. bu fırsatı hiçbir şekilde kaybetmek istemeyeceklerdir.

    uzun lafın kısası; ülkedeki siyaset foseptiği türk futbolunu zaten yiyip bitirdi. artık ne olacaksa olsun da ona göre elimizi ayağımızı türk futbolundan komple çekelim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın