resim
Igor Tudor
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:46
Uyruk:Hırvatistan
  • 1165
    keçi inadından vazgeçip takımı doğru oyuncularla ve doğru bir dizilişle sahaya çıkartması gereken teknik direktörümüz. ama yapmayacak.

    muslera
    linnes chedjou ahmet carole
    tolga (de jong)
    rodrigues josue sneijder bruma
    eren

    doğru kadro ve doğru diziliş budur.

    --- gerçekler ---

    galatasaray bu kadrosuyla defans yapamaz.

    galatasaray bu kadrosuyla çift ön libero oynayamaz.

    galatasaray bu kadrosuyla topa hakim olmadan rahat maç kazanamaz.

    galatasaray bu kadrosuyla "sürekli" presi kaldıramaz.

    --- gerçekler ---

    olmaz. olmaz. olmaz. olmaz. bu kadar basit. olmaz. olmayacak.

    tudor'un istediği futbolun 2 yönü var. ya çok ciddi paralar harcayıp, çok çok iyi oyuncuları takıma alacaksınız ve büyük takım gibi oynayacaksınız; ya da ufak bütçelerle, sınırlı yetenekli futbolcuları alıp küçük takım hüviyetiyle oynayacaksınız. eğer tudor şu ana kadar gördüğümüz sistem ve dizilişte devam ederse galatasaray kariyeri sezon sonu biter. çok net. seneye kalsa bile devre arasını göremez. zira onun kafasındaki futbolu büyük takım olarak, şampiyonluğu kovlayarak oynayacak bir kadro kuramayız. mümkün değil. ne öyle bir yönetim var ne öyle bir bütçe. hasbelkader avrupa'ya gitme hakkı kazanırsak ilk 2 turdan birinde elenmemiz işten değil.

    "conte'ye hayran, italyan futbolundan gelme" deniyor. italyan hocalar neden başarılıdır; biliyor musunuz? esnektirler çünkü. en önemli özellikleri ellerindeki kadrodan maksimum verimi alabilmeleridir. inat etmezler. olmuyorsa, vazgeçerler. "dediğin dedik, çaldığım düdük" demezler. duruma ve koşullara uyum sağlarlar. "o oyuncuyu isterim, bunu istemem" demezler. oyuncularıyla kavgalı ya da bazı oyunculara fetişizm derecesinde takıntılı olmazlar. italyan teknik direktörler bu nedenle başarılıdır çoğunlukla. büyük takımlarda iyi işler yaparlar. tudor böyle mi? kendinize bir sorun.

    ben yazmaktan yoruldum. hala "seneye bir kendi takımını kursun da..." deniyor. ne bekliyorsunuz? 15 oyuncu gönderip 15 oyuncu almamızı mı? bunun olacağına, takımdaki yeniçeriler yerine yetenekli oyuncular alınacağına inanıyor musunuz? elimizdeki yetenekli oyuncuların gönderilip yerlerine fahiş bonservis ve yıllık ücretlerle yeni çöplerin ve yeniçerilerin doluşturulacağını göremiyor musunuz? nasıl? anlamıyorum. gerçekten anlayamıyorum bunu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın