• 2
    ezeli rekabet bir kenara, kazanarak ilk 4'teki yerimizi sağlama almamız gereken maç. kazanırsak sezon bitimine 9 maç kala playoff hattının ikinci yarısı ile aramızdaki fark 4 galibiyete çıkacak ki her ne kadar fikstürün tamamı zor maçlar olsa da 9 maçta 4 mağlubiyet almamız biraz imkansıza yakın olur; aynı zamanda aşağıdan gelen beşiktaş, hatay, istanbul üniversitesi, aski hatta botaş'ın 9 maçı kazanması da...

    rakip beşiktaş her sezon olduğu gibi yine istikrarsız sonuçları, yer yer süpriz büyük maç galibiyetleri ve 5-8 arası hiç değişmeyen yeri ile benim gibi salonları bok eden futbol seyircisi tabiriyle söylersek ligin gençlerbirliği edasıyla yoluna devam ediyor. playoff hattındaki takımların tümü avrupa kupası maçları ile yoğun bir tempo geçirirken sessiz sakin bir fikstür kovalıyorlar. basketbol tanrılarının son çemberin içinden döndürüp döndürüp dışarı attığı son top sayesinde kazandıkları fenerbahçe maçı dahil son 5 maçta 3 galibiyetleri var. akatlarda bu sezon 9 maçta 7 galibiyetleri var, hatay'a 3 yakın doğu'ya 6 sayıyla kaybettiler. fenerbahçe maçı birkaç cümle yukarda duruyor. hatta ilk 3 haftada aldıkları mağlubiyetler olmasaydı şu an ilk 4 için hem matematiksel anlamda, hem de fikstür rahatlığı bakımından ciddi bir şansları olurdu.

    kadroya baktığımızda ilk göze çarpan isim tabiki shavonte "zeliş" zellous. efsane sezonun kilit isimlerinden olan zeliş bu sezon beşiktaş için de kilit oyunculardan biri konumunda. bir dönem bizim rotasyonu tamamlayan kübra siyahdemir, ligin eskilerinden lindsey harding, bu sezon her uzun oyuncu gibi kabuslarımızdan olan stokes, sırp peravanovic diğer öne çıkan isimler.

    ezeli rekabet penceresinden bakarsak çook uzun zamandır beşiktaş'a karşı mağlubiyetimiz yok. yaklaşık 10 senedir ciddi şekilde takip ettiğim bu branşta beşiktaş'a en son ne zaman yenildiğimizi gerçekten hatırlamıyorum. mackolik verilerine bakarsak son 10 maçın tamamını kazanmışız; lig-kupa-hazırlık ayırt etmeksizin. söz konusu galatasaray-fenerbahçe olunca ortaya çıkan milada uzanan istatistik dökümlerin konu "3. büyük" beşiktaş ile galatasaray olunca ortaya hiç çıkmıyor oluşu da ayrı bir anektod olsun. yakın doğu maçı öncesi kazasız belasız atlatıp salı akşamını düşünmeye, mustafa denizli edasıyla kafada oynamaya başlayalım...

    6 gün banko 7. gün plase mesai olan şantiyede koca hafta içinde perşembe 17:00'a toplantı koyan şantiye müdürüme de bu satırlar aracılığı ile sevgilerimi sunuyorum.

    (bkz: şantiyede şampiyonluklar göreceğiz galatasaray)
App Store'dan indirin Google Play'den alın