• 742
    türkiye'ye özgü kronikleşen, elimizden bir şey gelmeyecek sorunları saymazsak türk futbolu şu iki yöntemle bir nebze kurtulur. yabancı sınırıymış, rakamlarmış, yerliye teşvik primiymiş cart curt hepsi hikaye.

    1- bütün takımların a2 takımlarını alt liglerde oynatmayı zorunlu kılmak. bir nevi almanya ve ispanya modeli. ptt birinci ligde galatasaray'ın yedek takımını izlesek fena mı olur mesela. böylelikle bir gencin potansiyel vaat edip etmediğini büyük takımlar rahatlıkla anlayabilecektir. üstelik taraftarın da bir fikri oluşacaktır. bunu türkiye'de bir tek trabzonspor uyguladı ve bence geri dönüşünü de aldılar.

    2- yerli yabancı sayısından ziyade altyapıdan çıkan belli sayıda oyuncunun kadroda, ilk 18'de veya ilk 11'de oynatma zorunluluğu olmalı. bu da bütün takımları altyapıya sevk edecektir. herkes ürettiğinin karşılığını görecektir.

    ama bunlar da yetmeyebilir. zira türk futbolunun en büyük sorunu bence nitelikli insan sorunudur. her şeyin başı eğitim yani. nitelikli futbol adamımız çok az. bu olmayınca da hep yanlış yere neşter vuruluyor, çözümleri de yanlış yerde arıyoruz maalesef.
App Store'dan indirin Google Play'den alın