• 3007
    galatasaray erkek basketbol takımının koçudur. oktay mahmuti'nin getirdiği vizyon ve heyecanı kesinlikle bir üst noktaya taşımıştır ve galatasaray formasının ulaşabileceği her türlü başarıya ulaşmıştır.

    -1 adet türkiye şampiyonluğu, 1 adet çalınan şampiyonluk, 17 haziran duruşu.
    -1 adet eurocup şampiyonluğu.
    -1 adet euroleague top 8 ve top 16'sı.

    bunlar bir çırpıda hatırladıklarım, belki 1-2 fazlası da vardır. şimdi soruyorum sizlere arkadaşlar. galatasaray basketbol forması, bütçesi, kurumsal yapısı bu başarılardan 1 tık fazlasını alabilir miydi? euroleague'de f4 veya şampiyon olabilir miydi? imkansız. lig için konuşursak eurolegue'de bu sene büyük bir aksilik olmazsa 3 sene üst üste f4 oynamış, geçen sezon hakem hatası ile kaybetmiş ve bu sezonun en büyük favorisi olan fenerbahçe'nin elinden kaç tane şampiyonluk alabilirdi galatasaray? şampiyonluğu federasyon eliyle çalınmadı mı bu adamın.

    bu sezonu ele alalım. eski format olsa euroleague'de top 16 yapacaktı bu kadro, şimdi top 8 için yarışmak zorunda kaldı ve aksilikler oldu, seri mağlubiyetler geldi ama bu takım çoğu zaman mücadele etti. ipekçi'de sadece 1 euroleague maçı kaçırdım bu sene ve hiçbirinden utanarak ayrılmadım salondan. fenerbahçe maçlarına gelelim. sacramento kings'in önümüzdeki sezon 26-27 dakika nba'de süre vermeyi planladığı bir bogdanovic'i kadrosunda barındıran, vesely ve udoh'un geçen sene nba kontratlarını masadan çevirip kulüpte kaldığı bir takıma karşı oynuyorsunuz. geçen sezon 22 sayıdan f4 finalinde cska'ya karşı geri dönmüş olan takım ipekçi'de galatasaray'a karşı mı geri dönemeyecek.

    evet koç hatalıdır, ama yukarıda saydığım tüm sebeplerden tek çırpıda silinip atılamaz. hele ki eurocup şampiyonluğunda bile onu baltalayan maret sucukçu ultraslan tayfası yüzünden hiç silinip atılamaz. tekrar ediyorum, galatasaray formasının ve kurumsal yapısının ulaşabileceği optimum başarıları elde etmiştir ergin ataman. çok daha iyisini de getirebileceğimize inanmıyorum işin açıkçası.

    kızılması gereken bir kurum veya kişi varsa yönetimdir. fenerbahçe çok iyi olmasına rağmen darüşşafaka doğuş ile birleşmeyi planlarken hala basketbol takımı bütçeyi çok sarsıyor diyen, efes, telekom veyahut da başka bir güçlü kurum ile birliktelik kurmaya tenezzül bile etmeyen zihniyetleri ile galatasaray ancak bu noktalara gelebilir, fazlası olmaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın