• 18
    teknik ekip de, futbol direktörü de, başkan da, gözlem ekibi de tek başına bu politikayı belirlememelidir. her transfer, ortak aklın ürünü olmalıdır.

    teknik ekip, sağ bekte sorun yaşadığımızı tespit etti diyelim. oraya lazım olan adam da savunma yönü ağır basan, ortalarını çizgiye inmeden yapmayı seven bir adam olsun istiyorlar. çünkü sol bek çok ileriye çıktığından, sağ bek ileride yakalanmasın ki biz de sorun yaşamayalım savunmada diyorlar. ek olarak beklenmedik ortalarla da gol bulabiliriz diyorlar. işte burada gözlem ekibiyle temas kuruluyor. gözlem ekibi, izlediği oyunculardan bu profilde olanları listeliyor. teknik ekibe sunuyor. teknik ekip, futbol direktörü ve gözlem ekibi şefi bir arada bu oyuncuları izliyorlar. içlerinden 2-3 tanesini seçiyorlar ve futbol direktörü bu oyuncuları başkana deklare ediyor. başkan da içlerinden ekonomik nedenlerden dolayı elenecek varsa eliyor, öncelik sıralamasına göre transferden sorumlu yönetici varsa eğer, onunla birlikte transfer görüşmelerine başlıyor.

    kontrat yapılacağı zaman, futbol direktörü daha önceden belirlenmiş felsefelere göre oyuncuyla görüşüyor. takım olarak prim ağırlıklı sözleşmeler mi belirliyorsunuz, net para üzerinden mi çalışıyorsunuz bunlar farklı stratejilerdir. futbol direktörü, belirlenmiş felsefelere göre sözleşmeyi yapar ve oyuncu takıma katılır. bütün bunlara rağmen bir oyuncu tutmayabilir mi? tutmayabilir. ama nelerin önüne geçebilirsiniz?

    komisyon iddia ve skandallarının,
    başarısız transfer yüzdesinin yüksek olmasının,
    belirli menajerlerin sürekli takımınızı kazıklamasının.

    iyidir ekiplerin koordineli çalışması. bunlar atla deve de değil.
    idealistlere kışt demek yerine kulak verildiği zaman ilk adımı atmış olacağız zaten.
App Store'dan indirin Google Play'den alın