resim
Igor Tudor
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:46
Uyruk:Hırvatistan
  • 622
    18 şubat 2017 çaykur rizespor deplasmanında, galatasaray kariyerinin ilk maçından beraberlikle ayrılmıştır. takım çok sayıda eksikle, yine aynı derecede önemli eksikleri olan rakip karşısında uzun zamandır görmediğimiz bir mücadele sergiledi. bu açıdan etkisi oldu diyebiliriz. fakat galatasaray kadrosunun öyle derin bir çürümüşlüğü var ki, zamanla teknik adamları da dejenere ediyor. bakalım takım mı teknik adama uyum sağlayacak, teknik adam mı takıma uyum sağlayacak.

    rizespor karşılaşmasında ne olacağı maçın devre arasında çok belliydi. nitekim, (bkz: #2122397)
    oyunun ikinci yarısını bu şekilde sürdüremeyeceğimiz de, nasıl önlem alınacağı da basit bir taraftarca 15 dakikalık devrede öngörülebilir nitelikteydi. zaten 45 dakikanın sonunda yorgunluk emareleri başlamıştı.

    tudor'a tavsiyelerime gelirsek.
    kadro açısından bir ve en önemli tavsiyem selçuk inan'ı kesmesidir. çünkü sahadaki geri kalan 10 oyuncunun enerjisini emecek kadar yavaş top oynuyor. dikkat edin hangi atakta etkiliysek, o atakta top selçuk'un ayağına değmemiştir. çünkü selçuk topu alınca ya geriye dönüyor ya da rakibe taktik konuşması yapacak kadar vakit veriyor. deneyeceği hiç bir sistemden selçuk inan'la verim alıp takımın potansiyelini ortaya çıkaramaz. o bölgede kullanması gereken adam net şekilde josue. hele sneijder'in yokluğunda... nitekim dün hatalı bir faulle golü yememize sebep olsa da tolga ve selçuk arasındaki farkı gördük. şu anda takımdaki en kötü orta alan oyuncusu selçuk'tur. son çaredir. bana göre oyunu yavaşlatmak gerekiyorsa ancak o zaman oyuna alınacak futbolcudur.

    bir diğer tavsiyem semih'i bek bölgesinde kullanası. bu adam gerçekten bekte iyi performan ortaya koyuyor. bir defa bindirmeleri ve sıfıra koşuları acı ama eldeki tüm oyunculardan iyi. buna bekler de, açık oyuncularımız da dahil. gözüm kapalı sağ beki kendisine teslim ederim. sabri'den çok daha fazla güven verecektir. ayrıca defansif anlamda da çok daha sağlam duracaktır.

    sol bekte bir süre linnes'i kullanırım. carole de iyi, ancak linnes daha iyi oynuyor orada. arkasına adam kaçırmıyor her şeyden önce.

    rize karşısındaki puan kaybını ilk elin günahı olmaz diyerek affediyorum. zaten hakem de net bir golümüzü iptal etti her zamanki gibi. teknik adama biraz zaman lazım. ancak o zamanı nasıl kullanacağı çok önemli. galatasaray kadrosu derin bir dejenerasyon yaşıyor. yeni teknik adam ilk başta hafif bir etki yapabilir ancak idarecisiyle, futbolcusuyla sonunda o girdap teknik adamı da yutuyor. tudor'un en büyük sınavı burada başlayacak. ya o dejenerasyon içerisinde kaybolup gidecek ya da takımı kendisine uyduracak, tedavi edebildiği parçaları tedavi edecek, tedavi edemeyen kangrenli kısımları ise kesip atacak.

    tüm yollar önünde. rizespor maçı'nın devre arasında ikinci devre ne olacağını söylediğim ve uyardığım gibi şimdi de kendisini uyarıyorum. okur mu, kulağına gider mi, sanmıyorum ancak bunları öngörmek için kahin olmaya gerek yok. kaderi, kaderimiz tamamen kendi ellerinde. bana göre galatasaray'ın kadrosu ligin en iyisi. şampiyonluk beklemiyorum. zaten sezon başında beri 12 puanımızı gaspeden hakemlerle şampiyonluk beklemek hayalcilik. belli ki 16/17 sezonu beşiktaş'a yazılmış. ancak 2. liği alsın. yeni sezon onun olabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın