resim
Wesley Sneijder
Görev:Stratejik Danışman
Takım:DHSC Utrecht
Yaş:40
Uyruk:Hollanda
  • 12812
    kendisi kariyeriyle yaptıklarıyla büyük futbolcudur. belki de bugüne kadar yaptıklarının daha fazlasını yapacaktır umarım ki de bizle yapar. bir önce ki entrymde*kendisini galatasaray'da oynamış bir 10 numara olan lincoln ile kıyasladım. kilit çözen bir on numara olmadığını oyunun bir bölgesine ki hepimizin maçları izlerken farkettiği bir gerçekten bahsettim. hagi ile mi kıyaslayıp futbol tanırısı tarafından çarpılayım mı onu istiyorsunuz anlamadım ki. sneijder kötü demiyorum oyunu çözemiyor bir bölgeye sıkışıp kalıyor diyorum. bir galatasaray oyuncusu bir başka dönemde aynı pozisyondaki futbolcuyla kıyaslamam suç olmuş yahu. şimdi şu saçma muhabbete ara verip kendisi hakkındaki düşüncelerime geçiyorum.

    yetenekli,çalışkan kariyerli bir 10 numara wesley sneijder. büyük teknik adamlarla çalışma fırsatı bulmuş kariyerli liglerde üst düzey takımlarda koşturmuş bir futbolcu. galatasaray'a geldi galatasaray'ın ismine yakışır işler yaptı.kariyeri düşüşe geçtiği için yolu bizle kesişti. sakatlıklar peşini bırakmıyordu. galatasaray'da sakatlık sorununu büyük ölçüde atlattı. geçen sezondan itibaren. yani hamza hamzaoğlu'nun başından başladığı sezondan itibaren formu düşüşe geçti. hatta geçen sene bu zamanlar kilo fazlası bile belirgindi. zaten hızlı bir oyuncu değildi sneijder hiç bir zaman. çat çat çalım atayım geçeyim tadında olmadı hiç futbolu. ona göre pas futbolunu oynuyordu. o pas futbolu da sekteye uğradı sneijder'in. kendisini o sol kanada kapatmaya başladı. peki kim gitti bizden geçen sezon sneijder'in formunu futbolunu düşüren bu kadar (bkz: felipe melo). felipe melo'nun gidişiyle şöyle bir gelişti takımda. takım atağın ilk şekilleneceği bölgeden topu çıkartan melo yoktu. melo olmadığı için sneijder yan pas selçuk efendiden top almak için iyice geriye çekildi. geriye çekilince oyun hakimiyetini sahaya yansıtmak için ve fazla efor kaybetmemek için kendisini orta saha çizgisinin solundan başlayıp 35 yer yer 40 metreye cıkan bir koridora hapsetti. yani o koridora yanladı. kendisinin önerdiğini teknik adam jan olde riekerink alt yapıdan as takım teknik adamlığına yükselince buna uygun bir çözüm bulurlar diye düşündüm. lakin görünmedi ortalıktan. bu sezon 2 maç sneijder kendini oradan çıkardı direkt katkı sağladı direkt. 10 numara pozisyonunda bir futbolcu, takımın durumu ne olursa olsun takımını ileriye taşıyacak paslar atak rahatlatacak koridorlar yaratmalı paslarıyla.

    şimdi gelelim asıl noktaya. lincoln'ün oynadığı sezonda orta sahamız leşti hucum kuvvetimiz çok iyiydi. sneijder'in oynadığı bu sezonda da durum aynı. buna bakılarak yapılan bir kıyaslamaydı. durum tam olarak buydu. galatasaray'da oynayan bir futbolcu galatasaray'ı ileri götüremiyorsa beklenen katkıyı sağlayamıyorsa kıyaslarım da eleştiririm de. sneijder gerçekten bu değil. formunda olsaydı liderdik. ama şu aralar şampiyonluk umutlarını diri tutmaya çalışıyoruz

    (bkz: #2097982) kendisiyle ilgili bir önce ki entryimde budur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın