• 131
    açıkçası gündelik hayatta çok güzel insanlarken konu futbola döndüğünde fenerbahçelilikle birlikte bilincini kaybeden o kadar çok adam tanıdım ki bu genellemeye katılırken ve hatta katılarak gülerken hiç mi hiç suçluluk ya da mahcubiyet hissetmiyorum.

    adam ne kadar kaliteli olursa olsun futbol ile ilgili bir tartışma söz konusu olduğunda o pırlanta gibi adamın gözüne perdeler iniyor, "oha bu adam bunları mı söylüyor lan?" dediğiniz bi zibil cümle kurabiliyor.

    bundaki en büyük etmenin özellikle son 20 senedeki ağır galatasaray hegamonyası olduğu kanaatindeyim.

    zira adamların kendilerini ifade etmek isterken çıldırdıkları nokta genellikle galatasaray kompleksleriyle alakalı kısımlar oluyor.

    adam; gözü görmesine rağmen, kulağı duymasına rağmen, futbolu da bilmesine rağmen izlediğiniz çok net bir futbol maçı görüntüsünde açık aleni penaltıyı görüp "yok ya alakası yok penaltıyla" falan diyebiliyor ya da adamın tutup kendini havuza atarcasına bıraktığı bir pozisyon için "tabi ki penaltı abi bunu vermeyecek de neyi verecek" gibi sırf forma bazlı kendi takımını savunma temelli tartışmalara girebiliyor.

    ha yok mu benzerleri galatasaraylılar arasında?

    elbet de var...

    ancak misal buna benzer 1-2 örnek yaşadık, bir dostumuz - galatasaraylı kendisi - tıpkı yukarıda tarif ettiğim gibi söz konusu galatasaray olunca gözünün gördüğü, kulağının duyduğu yerde sırf kendi takımını haklı çıkarmak için saçma sapan donelerle savunuyordu...

    ortamda bulunan beşiktaşlı 2 arkadaşımın verdiği tepkiyi hiç unutmam:

    -"abi sen nasıl galatasaraylı'sın ya? aynı fenerlilere benziyorsun?"

    ne demek istediğim anlaşılmıştır diye düşünüyorum.

    söz konusu kendi takımı olunca tarafsızlıktan ve mantıktan uzaklaşan herhangi bir takımın taraftarına bile "fenerli gibi" yakıştırması yapılıyorsa, genelleme ve teşbihte hata aramak yersiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın