resim
Aurélien Bayard Chedjou Fongang
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Stoper
Yaş:39
Boy:1.84
Uyruk:Kamerun
  • 2972
    savunma bilgisi anlamında takımdaki diğer stoperlerden daha iyi. bunu tartışmaya gerek yok. adamın en önemli eksiği dalgınlığı. maç içinde bazen bambaşka diyarlara gidiyor beyni. dalıp gidiyor. kendine geldiğinde ya golü yemiş oluyoruz ya ucuz atlatmış oluyoruz. ama kafası yerindeyken bence kjaer'den bile iyi. ama kafası yerindeyken.

    topu oyuna sokma konusunda tartışmasız türkiye ligi'nin en iyi stoperi benfica maçında podolski'ye attırdığı gol geriden yaptığı hücum katkısına muazzam bir örnek; https://www.youtube.com/watch?v=Tl4NYSrBHTk

    anderlecht, karabük vs maçlarda şapkadan tavşan çıkarırcasına yaptığı asistleri de hatırlayacaksınız. bakın asist diyorum bir stoper daha nasıl ekstra atkı verebilir. attığı gollerde cabası.

    bence galatasaray 3'lü savunmaya dönmeli ve chedjou bu yapının en önemli adamı olmalı. dalgınlığını bertaraf etmek için de sürekli oyunun içinde kalması sağlanmalı. oyunun kurulmasında kendisine daha sorumluluk yükleyici görevler verilmeli. sağına ve soluna konulacak 2 stoperle de motivasyon eksenli hataları minimuma indirilebilir.

    daha detaylı anlatırım bir başka yazıda. şu an ellerim üşüyor daha fazla yazamıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın