• 4605
    bu sene şampiyon olamayabiliriz. seneye de olamayabiliriz. ancak daha kötü bir durum var ki ortada galatasaray'ın geleceğini tehlikeye atıyor.

    öncelikle bugüne bakacak olursak ve bugünü parçalara ayırırsak geleceğe daha rahatlıkla yorum yapabiliriz.
    öncelikle futbol takımımız bir kaç senedir bir kaosun içinde. hem oyun hem kadro hem de teknik heyet açışından. kazandığımız başarılar bile kötü oyunlara, kötü yönetimlere rağmen anlık başarılar. sistem başarıları değil. bu gelecek adına umut kırıcı bir durum. basketbol takımımızın bu senek ki hali ise malum. orada da inişli çıkışlı bir süreç var. futbol da yaptığımız transferler ise vizyon ve araştırmadan çok yerli ve bilinen isimler oluşturuyor. ne yazık ki transfer yapamadığımız gibi elimizde ki isimleri bile satamıyoruz. bu nokta da bile maddi manevi zarar ediyoruz. dediğim gibi elimizde sistem yok.

    ikinci olarak yönetimden bahsedecek olursak galatasaray da yönetim aciziyeti var. aciziyetten kastım kimse bırakın yönetimi hatta başkanı güçlü ve başarılı bulmuyor. bu da medya da ve lobi faaliyetlerinde galatasaray'ın aleyhine iş yaptırmayı kolaylaştırıyor. taraftarlar yönetimden nefret ediyor, güvenmiyor ve sahtekar buluyor. çünkü özbek ve yönetimi göreve geldiğinden beri yalan söylüyor, hiç bir sorun yokmuş gibi davranıyor ve en önemlisi omurgasız duruyor. bu durumlarda yüzyılı devirmiş çınarı küçük gösteriyor.

    son olarak galatasaray'ın önünde ki en büyük sıkıntı bana göre maddi plansızlık. bildiğimiz üzere riva elden çıkacak. buradan önce 500 milyon $ gelecek dendi. sonra dolar tl oldu ve en son riva'dan gelecek parayla tüm borçları kapatacak denen galatasaray sadece 342 milyon tl aldı. galatasaray bugün yenilebilir bu sezon şampiyon da olmayabilir. ancak bizi bekleyen en büyük tehlike sistemsizliğin sistem olarak devam etmesi olacaktır. adam kayırma, yalan, dolan, lisecilik, vizyonsuzluk daha da artarak devam ederse galatasaray sürekli küçülecektir. bu zehrin panzehiri ise taraftardır. taraftar yönetime fikirlerini yönetime kabul ettirmelidir. bugün hala sabri galatasaray da oynuyorsa galatasaray taraftarı etkisini hissedemiyor demektir. yapılacak tek şey ağırlığı koymaktır.

    biraz uzun oldu ama kusura bakmayın. bugünleri yine atlatıp daha güzel günlerde galatasaray'ı yaşamak çok güzel olurdu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın