resim
Igor Tudor
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:46
Uyruk:Hırvatistan
  • 181
    bu sözlükte gelmeden önce sayfalarca tarık çamdala methiyeler düzüldü. çok acil gelmesi lazım yoksa diye başlayan onlarca cümle kuruldu.

    jor için bey diyeceksiniz, adamın dibi içeren yüzlerce entry bulabilirim.

    prandelli bile karizmanın vücut bulmuş haliydi.

    buradaki asıl sorun ne biliyormusunuz, burası, galatasaray sözlük, aynı türkiyenin kalanı gibi bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyor. adamın analizini yapacak kaç maçını izlediniz? izlediğiniz o maçlarda da oturup tudor'u mu analiz ettiniz, yoksa maçın skorundan sonra mı yoruma başladınız?

    biz toplum olarak çok çabuk gaza gelen duygusal bir toplumuz. aynı geçen sene türkiye kupası ve süper kupayı alınca jor'un taşaklarının heykelini dikecek sözlüğün iki ay sonra siktirip gitmesini istediği gibi.

    ben bu adam hakkında iyi veya kötü fikir sahibi olacak bir bilgiye sahip değilim. çünkü elimde yeterince data yok. elimde veri olmadan da bir teknik direktör hakkında yorum yapmak kadar saçma bir şey olamaz. eğer ki tek başarısı bizi ve beşiktaşı yenmekse ona gelene kadar 10 tane daha teknik direktör buluruz.

    dediğim gibi iyi veya kötü bir fikrim yok. ama bu adama bu kadar dilenilmesinin altında yatan gerekçelere benim itirazım. şimdi neden istendiğine dair madde madde bir entry girilmiş. hep beraber ona bir bakalım isterseniz.

    1) adam hırslı, hiçbir an oturmuyor ve oyuncularını uyanık tutuyor.

    -hikmet karaman daha hırslı.

    2) teknik- taktik olarak gayet yeterli seviyede, çizdiği taktikler bize çok uygun.

    -kime göre yeterli? gs sözlük halı saha turnuvasında benim kaptan olduğum descendants of metin oktay takımı şampiyon olmuştu. kupa hala bende. verdiğim taktiklerle acaba bende yeterlimiyim galatasaray için? hangi çizdiği taktik bizim için uygun? kadıköyde veya madrid'de bu taktiklerin hangisini uygulayabiliriz?

    3) oyuncu değiştirme konusunda bugüne kadar en ufak falsosunu görmedim. kaldı ki yaptığı hamlelerle maçı çevirdiği çok oldu hem de riekerink müdahaleleriyle maçı aleyhimize çevirmekle meşgulken.

    - bugüne kadar toplamda kaç tane oyuncu değiştirdiğini kendi gözlerinle izledin? 3? 5? 10? bu sayı bir kanıya varmak için yeterli midir?

    4) büyük takım görmüş, juve gibi kulüpte 8 sene başarıyla görev almış, büyük kulüp olmanın sorumluluklarını çok iyi bilen birisi.

    - eboue de arsenal ve galatasaray gibi büyük takımlarda yaklaşık olarak o kadar süre görev aldı. ona herhangi bir şey emanet edebilirmisin?

    5) lippi tedrisatından geçmiş bir oyuncu.

    - lippi tedrisatından toplamda kaç bin oyuncu geçmiştir? bunlardan herhangi birini alabilirmiyiz o zaman takıma?

    6) görüldüğü üzere oldukça otoriter, oyuncularını karşısında mum gibi hizaya sokabiliyor, yan hakemden makas alabiliyor, adaletli, yerliydi yabancıydı olaylarına girmez, avrupai, efendi.

    -önce mum gibi hizaya sokmak galatasaray veya büyük takımlar için doğru bir şey mi? doğru diyorsan karabükteki oyuncuyla sneijder, podolski, selçuk, muslera gibi oyuncuların olduğu bir takıma aynısını yapabileceğini gerçekten düşünebiliyormusun? jor da yabancı. ilk geldiği zaman adaletin kralı vardı takımda diyorduk. şimdi iki üç oyuncunun elinde oyuncak oldu. her avrupalıda bu işler yemiyor, herkes kalli değil.

    biraz fazla uzun oldu farkındayım. özet geç diyenler için bu adamı isteme kriterlerinin gerçekci olmadığını vurgulamaya çalışıyorum. adam belki süper olacak, belki ilerde real madridi çalıştıracak bilemeyiz ama şu anki verilerle bu sonuca ulaşmak sadece rasyonel olmayan bir yaklaşımla olur, oluyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın