• 49
    projede salondan çok dikkatimi çeken şey, müze inşaatı oldu. porto, benfica, barcelona gibi kulüplerin müzelerini görme fırsatım oldu. barcelona farklı branşlarda uluslararası başarıları olan bir kulüp ancak porto ve benfica'yı kendimizle kıyasladığımda birçok farklı branşta ulusal, uluslararası başarıları olan bir kulüp olarak onlardan daha zengin bir müzeye sahip olabiliriz. özellikle benfica müzesinde bahsetmek istediğim bir bölüm var. dünya tarihinde son yüzyılda yaşanmış gelişmeleri yıl yıl farklı resimlerle, imgelerle canlandırmışlar. kulüp müzesiyle alakalı görünmemesine rağmen ziyaretçinin ilgisini çekebiliyor.

    birçok farklı branşta kazandığımız kupalar ve kupaların arkasındaki ekranlarda zaferin öyküsünü aktaran görüntüler, metin oktay, hagi gibi kulübün simge isimleri için ayrılan özel alanlar ve bu alanlarda bu futbolculara ait özel eşyaların sergilenmesi, hayatlarından kesitler sunulması, ziyaretçiler için oyun ve eğlence alanları, müzenin bitiş noktasında yer alacak galatasaray store, kulübün ruhunu ortaya koyacak 10 dakikalık kısa bir film gösterimi, müze ile birlikte stad ve salon turu düzenlenmesi; şimdilik alıma gelenler.

    nedense müze projesi beni heyecanlandırmıştır. doğru bir planlama yapılabilirse, türk telekom arena turuyla birleştirilirse futbola ilgi duyan turistler için istanbul'da görülmesi gereken noktalardan biri olabilir. kulübe de gelir olarak belli bir düzeyde katkısı olacaktır. pek ümidim yok ama yeter ki yönetimdekiler benzer çalışmaları düzgün incelesin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın