resim
Igor Tudor
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:46
Uyruk:Hırvatistan
  • 95
    benzer bir performansı ilk sezonunda roberto carlos ile de yaşamıştık. dolayısıyla karabükspor ile gösterdiği performans* ölçü olamaz.
    fakat büyük takım yönetecek potansiyel, kapasite ve tecrübe nedir ben hayatım boyunca bunu anlayamadım. mesela guardiola çıktı büyük takım yönetti. barcelona'nın başına geçerken geçmişinde hangi büyük tecrübesi vardı? aynı şekilde tito vilanova...

    bana göre teknik adamı getirdiğiniz sistemin büyük önemi var.
    mesela hamza hamzaoğlu. geldi, bir şekilde müthiş bir performans gösterdi ve kayıp gözüyle baktığımız sezonda galatasaray'ın en marka şampiyonluklarından birine imza attı. 1 sezon, 2 teknik adam, 3 kupa, 4 yıldız. ancak sonraki sezon yetersizlikleri ortaya çıktı ve gönderildi. işte sistem bu yüzden önemli. yetersizliklerinizi ortadan kaldırır. kulübün iyi bir futbol aklı, iyi scoutingi ve iyi bir sportif direktörü vardır transferde ıskalamazsınız; bir futbol mantalitesi vardır takım ne oynadığını, ne oynayacağını bilir, oyuncular alt yapıdan beri bunu oynar, transferler bu mantaliteye uygun isimler seçilerek yapılır; maaş politikası vardır, yönetim futbolcu karşısında ezilmez; disiplin vardır; rekabet vardır... işte o zaman teknik direktörünüz yeteneklerini ön plana çıkarabilir.

    türkiye'de ve özellikle galatasaray'da mevcut sistemle uzun süre istikrar sağlayabilecek bir teknik adam dünyada yok. çünkü bizim sistemimiz sistemsizlik üzerine kurulu olduğundan bırak teknik adamın yeteneklerini kullanmayı, yetersizliklerini ön plana çıkarıyor.

    kimse kusura bakmasın da rijkaard, skibbe, manchini, prandelli, gerets, lucescu... bunların her birini kıçına teneke bağlayıp gönderdik. o kadar mı büyük takımız biz anlamıyorum ki...

    galatasaray'da riekerink başarılı olur. eğer sistem eksiklerini kapatırsa. igor tudor da başarılı olur sistem eksiklerini kapatırsa. hamza hamzaoğlu da başarılı olmaya devam ederdi, sistem eksiklerini kapasaydı.

    şuraya kalıbımı basarım tuchel, simione, klopp bunlardan 3'ünü sırayla dene hepsini harcaman en fazla 4 sene sürer. sistem seni ona zorluyor çünkü.
App Store'dan indirin Google Play'den alın