• 63
    spor kanallarınıı izlerken yokmuş gibi duran, atv, kanald, starı açtın mı gördüklerin sonrasında içinde bi anda la aslında varmış bu, olmalı demeye başladığın oluşum. şöyle ki; söz konusu memleket olmadığında fenerden beşiktaşından trabzonundan, özellikle bunların başkanlarının ve yetkililerinin abuk subuk konusmalarından, taraftarlarının (azınlık ya da çoğunuk) saçma sapan hareketlerinden anlık olarak tiksinip sinirlensekte, hatta o sırada bir maç ortamında olup sövsekte, daha ileri gidip tekme tokat ama delikanlı gibi kahpelik yapmadan kavga etsekte işin içine vatan sevgisi, türkiye cumhuriyetinin bütünlüğü, atatürk,laiklik gibi hassas konular girdi mi bir anda bütün bu sinir,nefret gibi duygular törpülenebilir ve yanındaki adamla belki yine daha sonra atışmak, tartışmak için birlik olabilirsin.

    cesur yüreği (braveheart) izleyenler için şöyle bir örnek vermek isterim. william wallace'in(iskoçya) ingiltere(birleşik krallık) ile yaptığı savaşların birinde ingilizler değersiz gördükleri için irlandalıları savaşta en önde sürerler. iskoçların içinde de irlandalı (morrison isminde) bir elamanımız vardır. savaş başlamıştır ve iskoçlar ile ingilizlerin önden sürdükleri irlandalılar birbirlerine son hızla koşmaktadırlar. koşarlar koşarlar.. tam birbirlerine girecekler derken iki grupta yavaşlar, en öne irlandalı morrison abimiz çıkar karşıdaki irlandalı vatandaşları ile sarılır öpüşürler ve sonra ingilizlerin analarını bellemek için bir olurlar, diri olurlar, iri olurlar.

    bizim istanbul united ta bu mevzu. biz kendi aramızda galatasaray,fener,beşiktaş kavgası verebiliriz, sporun içinde olayı kişiselleştirmeden küfür dahi edebiliriz, tek tük ufak kavgalar bile yaşayabiliriz, fakat iş ülke için savaşmaya geldi mi (mecaz anlamda kullanıyorum bu savaş kelimesini, allah ülkemizden uzak tutsun) yan yana durmalıyız, durmaktan da kaçınmamalıyız. kaçınmayız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın