• 323
    paylaşıldı mı emin değilim ancak twitter'da @fleurquin10 isimli kullanıcının iddiaları doğruysa neden bu yapının işlemediği hakkında cidden bilgi sahibi olabileceğimiz yapı.

    --- alıntı ---

    tuzla maçı sonrası kerem eleştiri aldı. kısa bi flood yapayım suç ne keremde ne hocalarda.
    bazı gerçekleri anlatayım... başlayalım
    ben gs altyapıda 2 yıl direkt 2 yıl endirekt stajer hoca olarak çalıştım hala görevdeyim stajer maaşları 400 tl bile ödenmiyor.
    gs altyapı hocaları eski kafada. çoğu günümüz futbolundan uzak antrenman drill'i dışında çocuk gelişiminden uzak. tanıdık sayesinde orda.
    fatih terim döneminde altyapıya girdim o dönem büyük kıyım oldu bende suçum olmamasına görevden alındım sonra tekrar girdim.
    her sene 4-5 hoca gel git olmaz. altyapının başında koordinatör adı altında kimse yok! hocalarda 1500-2000 tl'ye çalışıyor. altyapı hocalarının derti kendinden büyük geçim sıkıntısı vb adamın kafası rahat değil ki çocuğu rahat geliştirsin. maaşlar hep geç yatar.
    dün kerem çalışkan'ın performansı 2-3 hocayı büyük üzmüş konuşum. altyapının en iyisi kerem. acı ama gerçek...
    altyapıdaki iyi oyuncuyu başka yere kiraya vermiyorlar çocuk florya fanusundan tt arena'ya çıkınca elleri ayakları titriyor.
    florya'da düzen yok çalışanlar sorunlu maddi olarak refahta değiller ve ahbap çavuş ilişkisi ile hoca alınıyor. istanbul'daki tüm hocalar kapağı başakşehir'e atma derdinde. kızsakta kurdukları yapı çok iyi her kademe denetleniyor maaşlar yatıyor.
    florya'da fitness uzmanı olarak çalışan biri yok. çalışan oluyor ama uzmanlığı yok. koskoca altyapının gelişimi nasıl olacak ?
    florya'da herhangi bi ingilizce, psikolojik veya bedensel eğitim yok. hangi hoca kendi gelişimi için özel bi kursa gitmiş ? giden yok.
    hocalara da kızmamak lazım kimi ev geçimi kimi kredi kartını düşünüyor. suçlu yönetimdir. bu sorunları biliyor ama müdahale yok. b.yılmaz ve semih diyordu ki mancini saatlerce pozisyon alma gösterir sıkılırdık. u11-13-15 de görmemişsin adam a takımda gösteriyordu.
    altyapıda gelişim aysal döneminde olacaktı. avrupa'dan işi bilenler gelecekti ama terim sagolsun müfit erkasabı getirdi sikildik.
    jor altyapıda bazı şeyleri düzeltti ama tam düzelmediği sürece bi bok olmaz. hocaların lisansı eksik. uefa denetim yapsa sıçtık.
    altyapı hocaları konuşamaz konuştuğu anda kovulur. terim dönemi kovulan bir altyapı hocası terim hakkında konuştuğu için takım bulamıyor. terim dönemi avrupadan hocalar gelip uygun fiyata çalışacakken altyapı hocaların maaş almıyorken müfit erkasap'a 30-40 bin tl vermek nedir ?
    benim asıl işim finans ama futbolda 2 yıl tff 3 yıl gs altyapısı eğitimi aldım maaş almasamda hallederim ama hocalar tek ele bakıyor.
    mancini kalsa italya'dan 5 kişilik uzman bir ekip gelecekti umutluydum olmadı. mancini 90 sayfa rapor vermişti yönetime altyapı için.
    altyapı için en önemli hamleyi rijkaard 2009'da prof uzman jan derks'i getirerek yaptı. ama oda terim-müfit hocanın kurbanı oldu :/ *
    kısaca bir bataklığın içinde gibiyiz. umarım yabancı bir td gelir altyapıya sahip çıkar. yoksa durum zannedilenden daha vahim.
    birde taptığınız yerli futbolcularımız altyapıyı sallamıyor ama sneijder, muslera poldi denk geldiği her u15-17 maçı izler destek olur
    1-2 milyon dolar garanti alan yerliler altyapı hocalarını görünce ya hocam sende hiç gülmüyorsun vb demesi yok mu. durumunu bilipte hemde.
    çözüm;
    avrupalı işi bilen altyapı koordinatörü şart.
    fitness-ingilizce-psikoloji eğitimi uzmanları şart
    maaşların düzenli yatması şart
    biraz kafanızı şişirdim ama kerem'e yüklenme çok oldu bende üzüldüm çocuğa verilen eğitim bu. kerem'e bakın altyapıyı görün aynası budur. türkiye'deki tüm gelecek vaadeden genç oyuncuları altınordu ve başakşehir alıyor. gs altyapı ödeneği çok az.oyuncu öneriyoruz alınamıyor. sorunlu olsada maaşlar yatmasa da işten bir gün kaçmadı çoğu hoca.bende elimden geleni her daim yapacağım hadi eyvallah.

    * https://pbs.twimg.com/media/C01CAUqWQAAweCj.jpg
    --- alıntı ---

    aslında bildiğimiz ve bu konuda hiç bir şey yapmaya yeltenmediğimiz büyük bir eksikliği içeriden bildirmiş bir kişi. ilgi sadece yönetim bazında değil, taraftar bazında da çok düşük. hiç önemsenmiyor adeta. bak girilen entry sayısına, 22 entry var. bununla 23. tamam, takıma futbolcu lazım. tamam, hepimiz futbolu izliyoruz. ama futbolcuların ağaç kovuğundan çıkmadığını, bu yapı işlerse futbolun bu kadar sevildiği ülkede en kötü hollanda kadar olabileceğimizi anlamıyoruz.

    not: entry'de yazım hataları veya noktalama hataları olabilir alıntı bölümünde, kontrol etmedim tek tek. ufak tefek noktalama hatalarını fark eder etmez düzelttim ancak gerisine bakacak en azından şu anda zamanım yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın