• 272
    bu devran böyle dönmez sözleri dönüyor ama aksine euroleague yönetiminin yeni sistemden çok memnun olduğu biliniyor. lig tv'de euroleague'de bu hafta programı'nda bahsedilmişti bu konudan. adamlar zaten galatasaray, partizan, valencia gibi takımları istemiyorlar euroleague'de. sistemin kapalı olmasını istiyorlar. basketbola yatırım yapan takımlarda sürekliliği sağlamak amaçaları. bizim gibi bir sene 3 bir sene 10 milyon bütçe ile oynayan takımı niye alsınlar zaten? bu sistemde olimpiakos, panathinaikos, fenerbahçe, real madrid, barcelona ve cska moskova arasında şampiyonluklar el değişecektir bu da sıfır rekabet demek.

    bu devran dönerse nasıl döner? iki seçenek var. 1.si "money money money, must be funny" . fiba şampiyonlar ligi gelirlerini artırır ve takımlara ona göre para yatırmaya başlarsa, yani demek istediğim euroleague şampiyonu ile fiba şampiyonlar ligi şampiyonu arasında birbirine yakın bir gelir olursa euroleague takımları noluyoruz der. hele ki fiba bir çılgınlık yapıp euroleague şampiyonundan daha fazla gelir getiren bir organizasyon kurarsa zaten paranın kokusunu alan euroleague takımları fiba'nın kapısında yatmaya başlayacaktır.

    ikinci seçenek ise bana kalırsa ambargo. şöyle ki aslında euroleague'de oynamayı hak eden ama sistem nedeniyle oynayamayan ne kadar takım varsa bunların hepsi eurocup oynamayı reddedecekler. kuban, galatasaray, unicaja malaga, khimki moscow gibi takımlardan bahsediyorum. yani eurocup'ın iyice çöp bir lig haline gelmesi, fiba şampiyonlar ligi'nin de bir miktar da olsa kalitesinin yükselmesi. bu da uleb'i bir nebze de olsa rahatsız edecektir.

    şu anda galatasaray için umut olabilecek tek olay fiba'nın iyi kötü bir hamle yapmış olması. karşılığında neler olup neler bitecek izleyip göreceğiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın