• 110
    https://efsanecubuklu.com/...latasaray-2017-2018/

    açılın ben uzmanım :(

    ne yalan söyleyeyim, forma kalıpları hala leş oğlu leş. özellikle 2015-2017 kalıpları -şu anda da kullandığımız aynı zamanda- çok bayağı ve kalitesiz gözüken kalıplardan oluşuyor. yanlış anlaşılmasın, kumaş kalitesinde değilim, görünüm anlamıyla ve kullanılan renkler oldukça baygın. zaten bu sezonun parçalısında bulunan enlemesine cine5 dizaynını da hiç beğenmemiştim. göz yoran ve özellikle ekranda zaman zaman göz yanılsamasına maruz kalan bir dizayn.

    eğer seviyeyi şimdiki formaları göre belirleyeceksek, parçalı forma gerçekten farklı, ama aynı zamanda klasik hatları da muhafaza eden bir tonda olmuş. göğüs hizasındaki ters parçalar biraz göztepe forması kıvamında olsa da, o kısım aslında çok küçük bir detay. ve bu küçük farklılıklar formaya ayrı bir hava katmış. ben beğendim. hele bisiklet yaka olur ve yine o da parçalı şekilde ayarlanabilirse güzel bir formaya sahip olabiliriz.

    fakat formanın arkası, muhtemelen maç formasıdır, sarı olacak. şimdiye kadar hep kırmızı kullanmış, kırmızı şort ve çoraplarla sıradan bir görüntüye mahal vermiştik. bu anlamda kırmızı şortla sarı arka zemin, sarı ve kırmızı görüntüyü daha dengelemiş olacak. bunu da artı olarak yazıyorum.

    beyaz forma için bir yorumum yok. ingiltere beyaz forması tadında bir tasarım muhtemelen. fakat sarı muhabbeti işi bozmuş. platin rengi bir detay gerçekten orayı çok daha havalı katabilirdi. bence forma konsept bir forma, benim yaptığım gibi forma tasarım işleriyle uğraşan bir arkadaşın yaptığı bir kalıp yani. o anlamda daha farklı olacağını düşünüyorum.

    siyah da yine aynı şekilde kamuflajın nasıl ve ne renkte kullanılacağına bağlı. maç esnasında formalar siyah gözükecektir. yakından bakıldığında bu detaylar göze çarpar. mor-lila detayı için ne söylesem boş, kötünün iyisi, böyle siyah veya beyazda detay rengi olarak kullanılması daha iyi olmuş. zaten o moru kim çıkardıysa gelsin buraya ifşa edelim, ağzını yüzünü kıralım. mis gibi turuncu var, bordo var, sarı gibi galatasaray tarihine geçmiş harika bir forma geleneği var. gidip bunlar yerine leş gibi bir renk tercih ediyorsunuz, allah müstahakınızı versin.

    benim gerçekten beğendiğim formaları da new balance yapıyor son zamanlarda. alternatif formalarda evet, onlar da sıçabiliyorlar, fakat yeşile bir takıntıları da mevcut. mesela muslera yeşili bir alternatif forma olsa olmaz mıydı? artık yeşil gayet de benimsendi, kalecimiz sayesinde. zaten kupa maçlarında giyilecek üçüncü bir tercih. koleksiyon için hoş bir tasarımla gayet gideri olabilir.

    konuya dönersek, genel olarak vasatı aşmış forma üçlüsü olmuş. fakat bu üçlüyü de parçalı kurtarıyor, bunu da söylemeliyim.

    son olarak, al gardaş sana mis gibi alternatif forma amk :(

    --- alıntı ---

    http://gss.gs/4Aw.jpg

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın