resim
Hikmet Karaman
Görev:Teknik Direktör
Takım:Adana Demirspor
Yaş:64
Uyruk:Türkiye
  • 810
    bu ülkede hep yerinde sayan ve kendini geliştiremeyen hocalar var bunlardan biri de hiç kuşkusuz hikmet karaman. diğerleri de bana göre tolunay kafkas ve yılmaz vural. (bu sayı daha fazla hatta)

    bu adamlara sezon başı da takım veriyorlar sezon ortasında da ama gösterdikleri etki hep aynı. hikmet karaman hep konuşur ama şu ana kadar bir icraatını görmedim. yaklaşık 20 yıldır türkiye'de teknik adamlık yapıyor ve elle tutulur hiç bir başarısı yok. bazı hocalar geldikleri takımda etkilerini hemen belli eder. teknik direktör takımı oldukları belli olur. misal rıza çalımbay gittiği takımlara elini değdirir. geçen sene kasımpaşa'yı üst sıralarda tuttu. antalya'ya geldi sürekli mağlubiyetler alan antalya seri galibiyetlere başladı. üstüne de fenerbahçe'yi yendi. ülke standartlarına göre rıza çalımbay iyi hoca. her takıma dokunduğu belli olur. keza hamza hamzaoğlu, cihat arslan, ersun yanal, abdullah avcı gibi isimlerde takıma etki eder. ikisi de alt liglerden gelerek kendini ispatladı.

    ey hikmet karaman 3 yıldır rize'nin başındasın geçen sene takımın ligi 14. bitirdi. bu sene neredeyse küme düşecek. basın toplantılarında show yapıyorsun. özel idman taktiklerini her yerde paylaşıyorsun. hoca değilken yabancı ülkelere gidip futbol maçlarına takip ediyor fotoğraflar paylaşıyorsun. ama futbol adına bu ülkeye kattığın hiç bir şey yok. bu sene fenerbahçe, beşiktaş ve galatasaray'a kaybettin. geçen hafta evinde kasımpaşa'ya kaybettin. rizespor anadolu'nun kalbur üstü takımlarıdan. sponsor sıkıntısı yok. hükümet yanında. maaş sorunu yok. kalbür üstü bir kadro kurabilirsin. ama futbol adına hiç bir şey vermedin bu zamana kadar. en yüksek derecen bursaspor'du. onda da lige çok kötü başlamıştın. bir tane köy takımına elemelerde elendin ve bursaspor'u avrupa'ya götüremedin. o senin bıraktığın takımla şenol güneş süper top oynattı mesela. italyan hocalar taktiğe fazla kafa yorar. gasperini, conte, alegri hepsi diplerden gelip kendini kanıtlamış hocalar. 3-4-3, 3-5-2- 4-3-1-2 gibi sistemler denerler oyuncu grubuna göre şablon oluşturlar. dünya futboluna etki etti bu adamlar.

    bu adam inanabiliyor musunuz galatasaray'ın başına geçiyordu az kalsın. son anda hamza hamzaoğlu'nda karar kılınmasaydı, hikmet karaman geliyordu. allah korumuş. şimdi ne 4 yıldız olurdu ne de şampiyonluk. hikmet hocam eğer büyük takım yönetmek istiyorsan rüştünü küçük takımlarda ispat edeceksin. iyi futbol oynatacaksın. seninle oynayan büyük küçük her takım zorlanacak. kupa kazanacaksın. bir takımı alttan alıp en yukarılara taşıyacaksın. avrupa bileti alacaksın. küme de takım tutmakla olmuyor. bir de bu adamın sözleşmesinde 3 büyüklerden teklif gelirse sözleşme karşılıklı fesih edilir diye madde var inanılır gibi değil.

    tolunay kafkas, fuat çapa, mesut bakkal, hikmet karaman, yılmaz vural gibi hocalar gitsin artık. yerlerine yenileri gelsin. tüm anadolu kulüplerini sömürdünüz gezmediğiniz takım kalmadı. başarı oranınız sıfır ama futbol bilginiz sözde italyan antrenörler baş çıkartıyor. kulüp bulamayınca tvlerde yorumculuk yaparak aslında nasıl hoca olduğunuz az çok belli oluyor.

    hikmet karaman'da boştayken, beyaz show, mesut yar, saba tümer gibi isimlerin programında dolanıyordu. rize'ye geldi neyi değiştirdi. ne kazandırdı koca bir hiç.

    en son türk telekom arena'da bizimle maç yapmadan önce lig tv'ye bir röportaj vermişti. orada dediği şu; galatasaray'a çok iyi bir plan hazırladım. skor hiç önemli değil. sadece planımız işlesin istiyorum. bunu dedi ve ben maçı kazanacağımızı anladım. çünkü rizespor o gün hiç bir şey oynamadı. acaba ne plan hazırladı da tutmadı çok merak ediyorum. yoksa plan bu muydu onu hocaya sormak lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın