• 15812
    yine transfer obezitesine kurban gitmesinden korktugum takim.

    ocak yaklasirken yaz transferlerini degerlendirirsek biraz eren, biraz serdar aziz, biraz de jong, orta karar tolga... sigthorsson yok, cavanda tamamen silik, josue ortada yok. yani tek bir tane "tamam iste budur" dedirten transfer yok. iyi diye baktigimiz tolga, serdar aziz beklendigi gibi sakatliklarla bogusmus, de jong istenen fiziksel kaliteye hala ulasamamis. transfer edilen ftubolcularin yarisindan da sifira yakin verim alinmis. transferde basari orani bu seviyelerde olan bir ekibin takimin sorunlarini daha cok transfer yaparak cozebilecegini dusunmek malesef fazla iyimserlik. zira bu ozbek baskanligindaki dorduncu transfer donemi olacak artik.

    bu yuzden tek beklentim ve istegim maksimum bir transfer yapilmasi, ve gonderilmesi gereken oyuncularin elden cikarilip kadro temizliginin surdurulmesi. chedjou, salih, umut gundogan, jem karacan, endogan gibi oyuncularla yollari minimum hasarla ayirmak ideal olacaktir. sezon sonunda sabri, hamit, sigthorsson, josue'nin kontratlari bitiyor, de jong, hakan balta, cenk, podolski, sendijer, semih, yasin gibiler kontratlarinin son senesine giriyor.

    genis cercevede bakinca gorunen su: galatasaray icinde bulundugu finansal cerceveden sermaye artirimi gibi bir cozumle cikmadigi surece kadrosunu ancak uzun vadede temizleyebilir. bu temizlik 2018 sonundan once ciddiyet kazanamaz, cunku ciddi para kazanan ve elden cikarilamayacak bir cok onemli oyuncunun kontratlari 2018'de bitiyor. bu sebeple galatasaray iki sene sonra elinde kalacak oyuncular uzerinden bir iskelet ve yapi dusunmeli. muslera, aziz, bruma, carole, tolga, linnes, eren, koray disinda iki yil sonra hala arena'da olma ihtimali olan bir oyuncu var mi?

    galatasaray'in transferdeki tek hedefi 2018-2019 senesinin kadrosunu kurmak olmali. kisa vadeli cozumlere aldanmak uzun vade icin hata olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın