resim
Johannes Hendrikus Olde Riekerink
Görev:Teknik Direktör
Takım:Dewa United
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 2493
    kendisinin gitmesini istemememiz hususunda siyasi benzetme yapılarak olay başka yerlere çekilmek isteniyor. duyan da biz riekerink'i savunanlar kendisine tapıyoruz, güzel futbol oynattığını falan düşünüyoruz sanacak.

    son birkaç aydır kulübü yöneten ismin dursun özbek olduğunu unuttuk. sanıyoruz ki riekerink gitse yerine gelecek yeni kişi takıma daha iyi futbol oynatacak. maalesef durum o kadar basit değil. dursun'un yeni hoca için gideceği isimlerin bunu başarabileceğine cidden inanıyorsanız ona diyecek bir lafım yok. riekerink'i gönderdiği takdirde takımın başına getirebileceği en iyi isimlerin hikmet karaman veya muadilleri olduğunu hepimiz biliyoruz. hatta yukarıda bir arkadaşın yazdığı gibi ayhan'ı hoca yapmayacağının garantisi yok. bülent korkmaz'ın reddedebildiği bir adamdan bahsediyoruz. yoksa ben de isterim takımın başında favre, tuchel gibi isimlerin olmasını.

    işin komik tarafı riekerink yerine başka bir isim gelse, burada onu savunan yazarların çoğu yeni gelen hocanın da arkasında olacak. gitmesini isteyenlerin bir kısmı da olası bir başarısızlıkta yeni gelen hocanın da kellesini isteyecek. yani riekerink'i göndermek isteyenlerin ısrarla anlamak istemediği şey; aslında riekerink üzerinden istikrarın sağlanmasını istememiz. zira elimizde bulunan kadronun yeniden yapılandırılması şart. son iki yıldır tecrübe ettiğimiz gibi, 3 ayda bir hoca değiştirerek bunu başaramayız.

    hepimiz güzel futbol izlemek istiyoruz. ancak mevcut kadroda selçuk, sabri, yasin gibi isimleri kesemiyorken kısa vadede bu mümkün değil. istediğiniz hocayı getirelim bunu başarması çok zor. kısa vadede onlar da güzel futbol izletemeyecektir ki kadroya ve dursun'un sunacağı plana bakarak gelmiyorlar da zaten. ne zamanki kadroyu sil baştan revize ederiz o zaman gelen hocaların sistemini uygulama fırsatı doğar.

    riekerink de zaten bu sorunu çözmeye uğraşıyor. transfer döneminde yönetim 1 orta saha alacakken ısrarla 2 orta saha istemesinin, son günlerde yapılabiliyorsa sağ beke takviye istemesinin nedeni bu. fatih terim, mancini, prandelli, hamza, denizli hiçbiri bugüne kadar selçuk'u kesmeye cesaret edemezken kendisi selçuk'u 45. dakikada oyundan alabilmiş, kadıköy deplasmanında selçuk'u oynatmamıştır. sağ bek de cavanda'ya da, linnes'e de şans verdi. ancak ikisi de takıma sabri'den fazlasını katamadı. o mevkide kimi oynatsa eleştirildi. son maçlardan sonra sabri'yi kesecek muhtemelen. çünkü kendisi saha içinde güzel futbol oyalamasa da kesinlikle forma adaletini sağlıyor. tüm bunlar güzel futbol oynamamamızın nedenlerini gayet iyi bildiğini gösteriyor. kendisine bir süre daha sabredersek eminim bizi kadrodaki kangrenlerden kurtaracaktır.

    ben artık 3 ayda bir hoca değişmesinden sıkıldım. semih'in, selçuk'un, chedjou'nun hatta tarık'ın sürekli yinelenen ikinci şanslarından sıkıldım. bir süre istikrar istiyorum. uefa'dan yeni bir ceza almamızın konuşulduğu şu günlerde, dursun'un getireceği yeni bir hoca bize çok pahalıya mal olabilir.

    ha bana dersiniz ki sorunun kaynağı dursun ve yandaşları, onu gönderip kulübün içinde bulunduğu krizi doğru bir planlamayla aşabilecek bir yönetim gelmesi lazım. o zaman sonuna kadar desteklerim. vizyoner bir başkanın getireceği iyi bir hocaya yine sonuna kadar destek olurum. riekerink'in de tekrar altyapının başına geçmesine razı olurum. ama bana derseniz ki riekerink gidecek hikmet karaman, abdullah avcı falan gelecek, o zaman riekerink'i savunmaya devam ederim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın